Olet täällä

Kosei Sakamoto Suomeen heinäkuussa

Arvostetun kiotolaisen Monochrome Circus -tanssiryhmän johtaja ja palkittu koreografi Kosei Sakamoto saapuu Suomeen heinäkuussa. Kosei Sakamotolta nähdään Pyhäjärven Täydenkuun Tansseilla kahden teoksen yhteisilta festivaalin avajaispäivänä 24.7. Lisäksi Sakamoto pitää tekniikkaansa johdattavan työpajan ja koetanssin, jossa valitaan tanssijoita ensi vuonna Zodiakin ohjelmistossa toteutettavaan tanssiteokseen.

Monster1

Monster

Vangitseva sooloteos Monster on saanut vaikutteita unkarilaiskirjailija Agota Kristofin ja irlantilaissyntyisen taidemaalari Francis Baconin tummasävyisestä tuotannosta. Ilmiömäisen taipuisan tanssija Kyoko Nomuran esittämässa soolossa kiertynyt ja vääristynyt keho nousee keskiöön. Vastaako ihmisen sisäinen ja ulkoinen puoli toisiaan? Teoksen äänimaailman on luonut Japanin merkittävin mediataiteilija Daito Manabe.

Sakamoton koreografioima sooloteos Monster on kehittynyt yhteistyössä ranskalaisen Centre National de Danse Contemporaine (CNDC) johtajan Emmanuelle Huynhin kanssa.

Koreografia: Kosei Sakamoto
Tanssi: Kyoko Nomura
Äänisuunnittelu: Daito Manabe
Valosuunnittelu: Tomohiko Watarikawa
Kesto: 18 min.

KIZAHASHI_Edge3

 

Kizahashi – Edge

Voimakkaan ja intensiivisen dueton lähtökohtana on 150 veistä metrin kokoisella pöydällä. Tanssi tapahtuu äärimmäisen rajoitetussa tilassa; pöydän alla ja päällä. Kohtaammeko toisemme tulevaisuuden reunalla? Ihmisen itselleen aiheuttamia konflikteja, painetta ja kipua käsittelevä teos on kunnianosoitus butotanssin pioneeri Tatsumi Hijikatalle.

Koreografia: Kosei Sakamoto, Yuki Goda
Tanssi: Kyoko Nomura, Yuki Gada
Lavastus: Kosei Sakamoto
Valosuunnittelu: Tomohiko Watarikawa
Kesto: 25 min.

Yhteisillan lisäksi Kosei Sakamoto pitää Täydenkuun Tansseilla tekniikkaansa johdattavan työpajan ja koetanssin, jossa valitaan tanssijoita ensi vuonna toteutettavaan tanssiteokseen. Tuleva teos esitetään Zodiakin kevään 2012 ohjelmistossa.

Kosei Sakamoton Pyhäjärven vierailu sekä ensi vuoden tuotanto ovat osa suomalais-japanilaista koreografivaihto-ohjelmaa, jossa pääpartnereina ovat Suomessa Zodiak ja Japanissa Japan Contemporary Dance Network. Kahdensuuntaiseen koreografivaihtoon on Suomesta valittu koreografi Ervi Sirén. Sirén työskentelee Japanissa ensi syksynä.

Yhteistyössä:

 

 www_eng

 

www_japanfoundation

 

www_jcdnjpeg