Olet täällä

Tanssin portaat -dvd

Zodiakin ja Uudenmaan taidetoimikunnan Tanssin portaat -yhteishankkeessa koulutettiin kahdeksan tanssitaiteilijaa soveltamaan tanssia hoitolaitoksissa ja ohjaamaan hoitajia tanssin käytössä. Hanke tuotti myös Tanssin portaat -dvd:n, joka on osoitettu erityisesti hoitoalan työntekijöille ja opiskelijoille.

Tanssin portaat -esittelydvd:llä kuullaan asiantuntijapuheenvuoroja siitä, miksi tanssi on tärkeä ja käyttökelpoinen väline erityisesti muistisairaiden ihmisten hoidossa. Dvd:llä nähdään myös tuokioita harjoituksista hoitajien ja vanhusten kanssa.

Dvd:n kesto on 26 min. Dvd:n voi tilata Zodiakin toimistosta, p. 09–694 4948 tai sähköpostitse: zodiak@zodiak.fi. Hinta on 20 € (sis. postikulut). Dvd:n mukana tulee tietokirjanen, jossa esitellään tanssin merkitystä sekä osana muistisairaiden lääkkeetöntä hoitoa että hoitajien vuorovaikutustaitoja.

Yhteishankkeesta sai syntynsä myös työpaja, joka tarjoaa hoitoalan työntekijöille työvälineitä tanssin, liikkeen ja kosketuksen soveltamiseen vuorovaikutuksen tukena, asukkaiden toiminnallisuuden edistäjänä ja ilon tuojana. Työpajan ohjaa tanssitaiteilija. Lisätiedot ja työpajatilaukset Uudenmaan taidetoimikunnasta .