Olet täällä

Äänisäde 2013 -palkinto Tuuli Kyttälälle

Suomen valo- ja äänisuunnittelijoiden liitto SVÄL ry jakoi sunnuntaina 9.3. vuosittaiset Säde-palkintonsa. Palkinnon vuoden 2013 parhaasta äänisuunnitelusta sai Tuuli Kyttälä teoksesta Straight (kor. Joona Halonen). Straightin ensi-ilta oli Zodiakissa 10.4.2013.

Palkintoperusteluissa todetaan seuraavaa:

"Äänisuunnittelu on poikkeuksellisen oleellinen osa esityksen kokonaisuutta niin sisältönsä kuin muotonsa puolesta. Se luo alati muuttuvia tunnelmia, tiloja, rytmejä, idearikkaasti ja esityksen teemaa syventäen. Ääni ei vain luo taustaa, vaan myös kommentoi ja laukaisee näyttämön tapahtumia, tanssii tanssijoiden kanssa. Kyttälä on sisäistänyt esityksen tavoitteet ja toteuttaa niitä omalla välineellään persoonallisesti ja loistavalla tyylitajulla.

Teoksen äänissä on sävellystä, kuunnelmaa, äänisuunnittelua – rajan vetämisen yrittäminenkin tuntuu vanhanaikaiselta hapatukselta. Äänimaailma on kehittyvä ja laadukas esityksestä erilläänkin, mutta teoksen osana vieläkin kiinnostavampi. Tässä harva onnistuu."

Muut palkitut olivat: Videosäde: Matias Boettge ja Kalle Nio, Valosäde: Teemu Nurmelin, erikoissäde: Teppo Järvinen.

Säde-palkintoja on jaettu vuodesta 2007. Luokkia on kolme: valo-, ääni- ja videosäde (ent. kuvasäde). Palkinnon saajat päättää liiton vuosikokouksessa asetettava Säde-raati jäsenistön arvioiden pohjalta. Ehdotuksia palkinnon saajiksi voivat tehdä Suomen valo- ja äänisuunnittelijoiden liiton sekä Lavastajat ja pukusuunnittelijat -liiton jäsenet.

Zodiak onnittelee kaikkia voittajia!