Olet täällä

Kritiikin Kannukset 2014 Elina Piriselle

Elina Pirinen teoksessa Personal Symphonic Moment.

Vuoden 2014 Kritiikin Kannukset -palkinto on myönnetty koreografi ja tanssija Elina Piriselle "komeaan lentoon lähteneestä taiteellisesta työstä ja erityisesti omaäänisestä, väkevästä tanssiteoksesta Personal Symphonic Moment."

Suomen arvostelijain liitto SARV ry jakaa Kritiikin Kannukset -palkinnon vuosittain tunnustuksena parhaasta vuoden aikana tapahtuneesta taiteellisesta läpimurrosta tai siihen verrattavasta suorituksesta lähinnä nuorille taiteilijoille. Kannuksia on jaettu vuodesta 1961 alkaen.

Palkintoperusteissa todetaan Personal Symphonic Moment -teoksesta lisäksi näin: "Yhtä lailla nykytanssin ja -teatterin, musiikin ja performanssitaiteen elementtejä kuin myös filosofian ja feminismin äänenpainoja sulautteleva työ tuo syvemmällä tasolla esiin jotakin olennaista ihmisyydestä ja ajasta."

Palkintolautakuntaan 2013–2014 kuuluivat puheenjohtajana Marita Nyrhinen, jäseninä Veikko Halmetoja, Hannele Jyrkkä, Elisabeth Nordgren, Siskotuulikki Toijonen, Taneli Topelius ja Marja-Riitta Vainikkala, varajäseninä Petr Rehor ja Jaakko Rönkkö sekä sihteerinä toiminnanjohtaja Riikka Laczak ja vs. toiminnanjohtaja Petri Talvitie.

Zodiak onnittelee Elinaa sydämellisesti!