Olet täällä

Haetaan osallistujia tutkimukseen nykytanssin katsojakokemuksista

Tohtorikoulutettava Saara Moisio tekee väitöstutkimusta nykytanssin yleisöistä ja katsojakokemuksista. Hän käsittelee työssään sitä miten nykytanssin arvo muodostuu katsojalle ja kuinka merkitykset syntyvät nykytanssin katsojakokemuksessa.

Moisio toteuttaa ensimmäisen tapaustutkimuksen yhteistyössä Zodiak – Uuden tanssin keskuksen kanssa. Hän etsii nyt tapaustutkimuksessa pidettävään työpajaan 5‒10 osallistujaa. Tapaustutkimus koostuu kolmesta osiosta:

Ennen Epic Failing -esityskautta Moisio haastattelee osallistujia taustoista, odotuksista ja kokemuksista nykytanssin parissa. Esityskauden jälkeen järjestetään työpaja, jossa hyödynnetään luovia ja visuaalisia tutkimusmenetelmiä. Työpajan aikana jokainen osallistuja tekee esityskokemuksesta kuvakollaasin. Tehdystä kollaasista käydään keskustelu jokaisen osallistujan kanssa.

Epic Failing -teoksen esitykset, joihin on vielä tilaa, ovat 11.11., 13.11., 14.11., 15.11., 17.11. ja 18.11. Osallistujat saavat esitykseen lipun alennettuun 4 €:n hintaan (norm. 23/15 €) ja voivat valita omaan aikatauluunsa parhaiten sopivan esityksen.

Osallistujamäärästä riippuen järjestetään joko yksi tai kaksi työpajaa esityskauden jälkeen lauantaina 21.11. klo 11‒14 ja/tai tiistaina 24.11. klo 16‒19 Zodiakin B2 Studiossa.

Osallistujilta ei vaadita aiempaa kokemusta nykytanssista tai sen katsomisesta, mutta sitä toki saa olla. Tutkimukseen osallistuminen vaatii sitoutumista työpajatyöskentelyyn. Lisäksi osallistujat luovuttavat työpajassa tehdyn kuvakollaasin tutkimusaineistoksi. Ennen esityskautta tehtävät haastattelut ja työpajassa käydyt keskustelut nauhoitetaan tutkimusmateriaaliksi. Aineistoa käsitellään nimettömästi.

Kiinnostuksen osallistua tutkimukseen voi ilmaista täyttämällä ilmoittautumislomakkeen (linkki lomakkeeseen: https://docs.google.com/forms/d/1JovBzN4v1wJVdFERnzNjFDFLY6WCHQPTDOVrTba9FaE/viewform?usp=send_form) 15.10.2015 mennessä. 

Tutkimukseen valitaan mukaan  enintään 10 henkilöä siten, että katsojajoukko olisi taustaltaan mahdollisimman monipuolinen. Moisio tekee väitöstutkimustaan Helsingin yliopistolla (Filosofian, taiteiden ja yhteiskunnan tutkimuksen tohtoriohjelma / Teatteritiede)