Olet täällä

Minun nimeni on –projektin näyttely KOTONA on avoinna 19.12. asti

KOTONA-näyttelyn avajaisia vietettiin lämminhenkisesti keskiviikkona 9.12.2015. Kahdeksankymmentä ihmistä kokoontui Kanneltalon galleriaan juhlimaan KOTONA-projektin valmistumista ja ihailemaan näyttelyn teoksia. Paikalle oli tullut väkeä läheltä sekä kauempaa, osa juhlapuvuissa, osa tuulitakeissa, kaikki yhdessä kohottamaan tehdylle työlle lasin kuohuviiniä toisessa kädessä kotona leivottu kanelikierrepulla.

Koti on asia, joka on tiiviisti kietoutunut kulttuuriimme ja subjektiivisiin kokemuksiimme. Siihen liittyy valtavasti muistoja, mielikuvia ja asenteita. Liisa Söderlundin ja Sari Palmgrenin ohjaamien työpajojen puitteissa mietittiin syksyn aikana moni keinoin mitä kotona oleminen, kotoisuus tai kodittomuus merkitsevät. Työpajatyöskentelyn tuloksena valmistuneet valokuvateokset, installaatiot ja videoteokset kohtaavat KOTONA-näyttelyssä harmoniassa. Näyttelyn 31:n tekijän tulkinnat muodostavat yhdessä matkan, joka ei vie vain kurkistamaan erilaisiin koteihin, vaan myös näyttelyn tekijöiden sielunmaisemaan.

Näyttelyn ajan Kanneltalon aulan kahvilassa on esillä myös valokuvaaja Uupi Tirrosen valokuvia elokuisesta Kannelmäkeen sijoittunesta kävelyteoksesta Kotimatkalla. Teoksen koreografi Jenni Koistinen oli tuonut maistiaisen teoksesta myös KOTONA-näyttelyn avajaisiin tunnelmaa kohottamaan.

Näyttely on avoinna Kanneltalon galleriassa 19.12.2015 asti.

Kanneltalon galleria avoinna
Ma-to klo 9-20, pe klo 9-18, la 10-16, su suljettu.
Maksuton sisäänpääsy.