Olet täällä

Urbaaniluonto on kaupunkiviljelyä, tanssia ja kuvataidetta

 Uupi Tirronen, Jenni Koistisen teoksesta Kotimatkalla (2015)

Urbaaniluonto on Zodiakin Minun nimeni on -yhteisötaidehankkeen ja Helsingin Taiteilijaseuran TAIDEKEHÄ-hankkeen yhteinen projekti Kaarelan alueella. Projektissa yhdistyvät kaupunkiviljely, tanssi ja kuvataide.

Urbaaniluonto-projekti käynnistetään keskiviikkona 30.3. Kanneltalon aulassa, Sari Palmgrenin The Earth Song -esitysten yhteydessä pidettävällä kylvötapahtumalla. Tapahtumassa kuka tahansa saa liittyä mukaan siemenien kylvämiseen. Kasvin saa viedä kotiin kasvamaan ja tuoda osaksi yhteisöpuutarhaa myöhemmin kesällä.

Projektiin kuluu myös kaikille avoimia viljelytyöpajoja, jotka tähtäävät yhteisöpuutarhan perustamiseen Sitratorille ja Antinniitylle Kannelmäkeen. Työpajat alkavat keskiviikkona 6.4. klo 18-20 Kanneltalon aulassa ja niitä järjestetään kerran viikossa 22.6. asti. Työpajat jatkuvat elokuussa.

Viljelytyöpajat ohjaa puutarhapedagogi Janne Länsipuro. Työpajoissa myös havainnoidaan kasveja piirtämällä kuva- ja performanssitaiteilija Jenny Suhosen johdolla. Työpajaan voi osallistua kokonaisuudessaan tai pistäytyä mukaan yksittäisinä kertoina. Projekti huipentuu elo-syyskuussa Sadonkorjuu-iltamiin Sitratorilla.

Osana Urbaaniluonto-projektia järjestetään lisäksi koreografi Jenni Koistisen ohjaama Luontotanssi-työpaja, jossa havainnoidaan kehollisesti ja luonnonpaikkoja lähiöympäristössä. Työpaja järjestetään neljän kerran sarjana maanantaisin 2.-23.5. klo 18-20 ja toisen kerran elokuussa.

Urbaaniluonto-projektiin voi ilmoittautua mukaan missä vaiheessa tahansa. Projektiin alusta asti mukaan haluavien ilmoittautumiset 31.3. mennessä osoitteeseen terhi.pursiainen@zodiak.fi.

Hankkeita tukee Helsingin kulttuurikeskus.