Olet täällä

Kiertoliike 2016 pureutuu yksilöllisyyteen ja yhteisöllisyyteen

 Pekka Mäkinen
Kiertoliike 2015, kuva Pekka Mäkinen / Tanssin talo

Tanssin ammattilaiskentän kokoava tapahtuma järjestetään tänä vuonna Jyväskylässä 22.–23. syyskuuta Tanssin Aika -festivaalin yhteydessä.

Kiertoliike 2016 -tapahtuman teemana on Yhteenkuuluvuus, yhteisöllisyys vai yksilöllisyys?

Tapahtuman keynote-puhujana kuullaan Tampereen yliopiston sosiologian professoria Turo-Kimmo Lehtosta,joka käsittelee yhteisöllisyyttä kiertoliikkeenä. Lisäksi kulttuuritutkija, FT Hanna Kuusela ja taiteilija Laura Rämä keskustelevat kollektiivisen työskentelyn haasteista ja sudenkuopista.

Viime vuoden tapahtumasta kerätyn palautteen perusteella ohjelman rakennetta on muokattu niin, että pienryhmäkeskusteluille ja esityksellisille puheenvuoroille on annettu enemmän tilaa.

– Kiertoliikkeen tarkoitus on vaihtaa ajatuksia ja lisätä tanssin kentän keskustelua. On tärkeää, että meillä on vuodessa yksi tapahtuma, johon ihmiset kerääntyvät yhteen jakamaan ja vaihtamaan ajatuksia sekä keskustelemaan ajankohtaisista aiheista. Paikalle tuleminen on myös mahdollisuus vaikuttaa siihen, miten asiat menevät eteenpäin, tapahtuman sisältötyöryhmässä mukana oleva Tanssin Aika -festivaalin taiteellinen johtaja Antti Lahti sanoo.

Paneelikeskustelussa pohditaan, miten toimijuus tanssin kentällä tällä hetkellä rakentuu ja organisoituu. Miten uudet kollektiivit vaikuttavat olemassa oleviin tanssin instituutioihin? Miten instituutiot voivat olla mukana tukemassa ja vahvistamassa yhteisöllisyyttä?

Paneelin teemoja syvennetään sitä seuraavissa roundtable-keskusteluissa, joita vetävät panelistit. Yhteenkuuluvuuden, yhteisöllisyyden ja yksilöllisyyden teemoja käsitellään myös ammattikunnittain jaetuissa keskusteluryhmissä.

Lisäksi kahden päivän aikana tapahtumassa on mukana aamusessioita ja esityksellisiä puheenvuoroja Tanssiteatteri Tsuumilta, Taikaboxilta, Helena Ratiselta, Jukka Tarvaiselta, Ulla Mäkiseltä ja Tanssiteatteri Liikeriltä.

2016 Kiertoliike järjestetään Jyväskylässä Tanssin Aika -festivaalin yhteydessä 22.–23.9.2016. Tapahtuman sisältötyöryhmään ovat tänä vuonna kuuluneet Routa-ryhmän taiteellinen johtaja Kira Riikonen, Itäisen tanssin aluekeskuksen taiteellinen suunnittelija Tomi Paasonen ja Antti Lahti sekä työryhmää koordinoiva Tanssin talon sisältöasiantuntija Johanna Tuukkanen. Tapahtuman järjestämisestä vastaavat Tanssin talo ry ja Keski-Suomen Tanssin Keskus yhteistyössä tanssin aluekeskusten kanssa.

Ohjelmistoon voi tutustua www.kiertoliike.tanssintalo.fi. Ilmoittautuminen tapahtumaan alkaa 16. toukokuuta ja sulkeutuu 31.8.2016. Yhden päivän osallistuminen maksaa 20 euroa, kaksi päivää 30 euroa.

30. kesäkuuta mennessä ilmoittautuneet saavat early bird -edun eli osallistumisen hintaan 15 euroa / 1 päivä, 25 euroa / 2 päivää.

Hinnat sisältävät Kiertoliikkeen päiväohjelman sekä sisäänpääsyn Tanssin Aika -festivaalin yhteydessä järjestettävälle klubille.