Olet täällä

#StopHatredNow-tapahtumaviikko avattiin Caisassa

Kultturikeskus Caisassa avattiin maanantaina 18.4. laatuaan ensimmäinen #StopHatredNow-tapahtumaviikko.

#StopHatredNow tapahtumaviikko ottaa kantaa Suomessa vellovaan vihapuheen ja rasismin aaltoon. Yhdessä tekemisen, positiivisuuden ja rakentavan keskustelun hengessä tapahtumaviikko tuo yhteen taiteilijoita, kulttuurivaikuttajia, bloggareita, aktivisteja ja kaikkia niitä, jotka ovat kyllästyneet vihaan ja vihapuheeseen. Esitykset, työpajat ja keskustelut haastavat meitä pohtimaan millaisen yhteiskunnan haluaisimme ja millä keinoin se rakentuisi.

Osana tapahtumaviikkoa julkaistiin TOISEUS 101 -tekstikokoelma. Siinä kirjoittajat ja taiteilijat, kuten Maryan Abdulkarim, Koko Hubara, Ahmed Al-Nawas, Niko Hallikainen ja Sonya Lindfors, nostavat yhteiskunnalliseen keskusteluun keskeisiä ja ajankohtaisia näkökulmia toiseudesta ja moninaisuudesta. Tekstikokoelma on ladattavissa UrbanApan verkkosivuilta (linkki).

Toiseutta käsittelee myös koreografi Sonya Lindfors esityksessään NOBLE SAVAGE. Teos kysyy kenellä on oikeus kertoa toisen tarina ja mistä näkökulmasta? Näyttämö on musta, ja valkoinen näyttäytyy “toisena”. Tapahtumaviikon ohjelmassa on runsaasti työpajoja, joiden teemoina ovat mm. miten vaikuttaa blogikirjoittamisen kautta tai miten puuttua rasismiin arkisissa vuorovaikutustilanteissa tai koulussa.

Koko ohjelmisto löytyy viikon FB-tapahtumasivulta (linkki).

Tapahtumaviikon toteuttavat yhteistyössä Caisa, Kulttuuriyhdistämö Interkult Kassandra, Rasmus ry., UrbanApa ja Zodiak – Uuden tanssin keskus.