Olet täällä

Minun nimeni on –hanke kutsuu taiteilijoita toteuttamaan tanssikäsikirjoituksen

Zodiak – Uuden tanssin keskuksen Minun nimeni on –taideprojekti on aloittanut vuonna 2016 yhteistyössä Helsingin Taiteilijaseuran kanssa Urbaaniluonto-projektin. Projektissa yhdistetään kaupunkiviljelyä, tanssia ja kuvataidetta. Kevään ja syksyn 2016 aikana Kannelmäkeen Antinniitylle perustetaan yhteisöpuutarha yhdessä alueen asukkaiden sekä muun muassa Kannelmäen peruskoulun eka-, toka- ja kuudesluokkalaisten kanssa.

Osana projektia järjestetyissä tanssityöpajoissa koululaiset käsittelevät luontosuhdetta sekä kehollista havainnointia viljelystä ja puutarhanhoidosta avautuvien teemojen kautta. Koululaisten tanssityöpajojen tuloksena syntyy puutarha-aiheinen tanssikäsikirjoitus.

Minun nimeni on –projekti kutsuu tanssi- ja esitystaiteilijoita toteuttamaan oman tulkintansa lasten tekemästä tanssikäsikirjoituksesta. Tulkinnat esitetään Urbaaniluonto-projektin iltamissa syyskuussa. Iltamat järjestetään Kannelmäessä Sitratorilla perjantaina 16.9.2016 klo 18 ja Antinniityn yhteisöpuutarhassa 17.9. ja 18.9.2016 klo 16.

Projektin vastuuhenkilöt ovat koreografi Jenni Koistinen ja tuottaja Terhi Pursiainen. Työstä maksetaan 250€ esiintymiskorvaus.

Pyydämme vapaamuotoisia hakemuksia su 12.6.16 mennessä osoitteeseen terhi.pursiainen@zodiak.fi. Hakemuksissa tulee olla taiteilijan/työryhmän nimi sekä lyhyt kuvaus omasta kiinnostuksesta aiheeseen ja työskentelymuotoon. Valitsemme hakemusten perusteella 3 taiteilijaa tai työryhmää. Ilmoitamme valituille to 23.6. mennessä.

Lisätietoja ja tiedustelut:
terhi.pursiainen@zodiak.fi

MNO on Zodiak – Uuden tanssin keskuksen taideprojekti, joka toiminut Kaarelassa ja Pohjois-Haagan alueella jo vuodesta 2013 asti yhteistyössä Kanneltalon sekä paikallisten toimijoiden kanssa. Hankkeen toiminnan tavoitteena on luoda alueen asukkaille mahdollisuuksia osallistua kulttuuritoimintaan, taiteen tekemiseen ja uudella tavalla omaan ympäristöönsä tutustumiseen. Hankkeessa työskennellään taiteen monimuotoisin keinoin, painopisteenä liike ja tanssi. Vuonna 2016 projektin teemoiksi on valikoituneet (oma) ympäristö, (oma) identiteetti ja (oma) valta. Hanke on osa Helsingin Kulttuurikeskuksen Helsingin mallia.

www.zodiak.fi/minun-nimeni
www.minunnimeni.blogspot.fi/
www.facebook.com/mnozodiak