Olet täällä

Teosalustukset jatkuvat myös keväällä 2017

 Uupi Tirronen
Kuva: Uupi Tirronen

Viime syksynä käynnistetyt, suositut teosalustukset kantaesitysten yhteydessä jatkuvat myös tänä keväänä.

Teosalustusten myötä Zodiakin katsojilla on mahdollisuus sukeltaa nykytanssin ja esitystaiteen maailmaan kiinnostavasti, turvallisesti ja ennen kaikkea mukavasti.

Ota ystävä mukaan ja tule tutustumaan kevään 2017 kantaesitystemme taustoihin rennosti lasillisen äärelle Hima & Sali -ravintolaan. Avaimia teosten katsomiseen tarjoilevat tanssi- ja esitystaiteilija Sonja Jokiniemi ja tanssitaiteilija, tanssintutkija Riikka Laakso.

Teosalustukset pidetään Kaapelitehtaan Hima & Sali -ravintolassa klo 18.15–18.45 (C-porras).

Kevään teosalustus erikoistarjous! Teosalustusiltojen esityksiin kaksi yhden hinnalla. Tarjous koskee kaikkia lipputyyppejä. Varaukset Zodiakista puh 044 094 4948 (ma–pe 11–16).

Teosalustukset keväällä 2017

  • Pe 27.1. Ona Kamu Kollektiivi: Pyramidi
  • Pe 10.3. Anna Maria HäkkinenLotta SuomiSanna Uuttu: PAINI
  • Pe 24.3. Jyrki Karttunen: Jemina – The Great American Show*
  • La 22.4. Kirsi Monni: ActsAndAffects
  • Ti 16.5. Vera NevanlinnaErvi Sirén: å ä ö

*Lipputarjous ei ole voimassa tähän esitykseen.

 

 Aitor Rodero. Kuvassa Riikka Laakso ja Adrià Diaz 

Riikka Laakso

Riikka Laakso on Helsingin ja Barcelonan välillä toimiva tanssija, koreografi ja tanssin tutkija. Riikalla on Tanssinopettajan (AMK) tutkinto Kuopion Musiikki- ja Tanssiakatemiasta sekä esittävien taiteiden tohtorin tutkinto Universidad Autónoma de Barcelonasta. Lisäksi hän on opiskellut koreografiaa Institut del Teatre de Barcelonassa.

Riikka toteaa omasta suhteestaan tanssiin:

”Tanssiessani leikin kehollani, esitän kysymyksiä liikkeen kautta, huomioin maailman ilmiöitä. Erilaiset nykytanssin ja fyysisen teatterin projektit tuovat nämä kokemukset iholleni. Koreografina olen puolestani saanut liikuttaa monenlaisia kehoja, sekä teatterin lavoilla, että virtuaalisessa maailmassa (lyhytelokuvat, musiikkivideot).

Kiinnostus tanssin tutkimukseen heräsi omasta tanssijuudestani - Samuel Beckett kehottaa ensin tanssimaan, ja ajattelemaan vasta myöhemmin: ’Dance first, think later. It's the natural order’. Kirjoittaminen onkin tapani syventyä tanssiessa heränneisiin ajatuksiin, tutkia niitä teorian kautta ja tuoda niitä muidenkin pohdittavaksi.”