Olet täällä

Kädet ja jalat mullassa – Antinniityn puutarhalla tapahtuu!


Antinniityllä touhutaan; Kaarelan alueen asukkaiden yhteisellä kaupunkiviljelmällä on aloitettu valmistautuminen puutarhan toista kasvukautta varten.

Taimia kasvatetaan parasta aikaa kauppakeskus Kaaren 2. kerroksen sekä Kanneltalon aulassa suurilla taimipöydillä. Sisällä vihertää jo, taimet siirretään kasvamaan puutarhalle, kun yöpakkaset väistyvät. Myös kasvimaan maa on käännettävä ennen istuttamista.

Antinniityn kynnetään ja äestetään perinteiseen tapaa. Kevättyöt toukokuun alussa tekee puutarhan vakiovieras, sympaattinen ja ahkera työhevonen Uuras. Konkarin mukaan pääsee myös oppipoika Tuohivirsu. Puutarhalla alkaa samalla myös Puutarhatanssit, jonka puitteissa puutarhaa lähestytään liikkeellisesti, aistillisena ja esityksellisenä paikkana. Kuinka kasvukauttaan aloitteleva Antinniitty näyttäytyy, kun sitä tutkii tanssin keinoin, millaista liikettä puutarhan ehdottaa?

Antinniityllä puuhataan Zodiakin Minun nimeni on -hankkeen kaupunkiviljelyä ja taidetta yhdistävää Urbaaniluonto-projektin puitteissa. Antinniitty toimii koko kasvukauden ajan projektin keskeisenä tapahtumapaikkana. Loppukesästä, kun Antinniitty näyttäytyy kauneimmillaan, puutarhasta kuoriutuu näyttämö taiteelle. Elokuussa puutarhalla nähdään osa tanssiteoksesta Aidatut unelmat. Teos on koreografi Sari Palmgrenin Kaarelan alueen julkisissa tilossa ja puutarhoissa polveileva kävelyteos. Esitys koostuu neljästä kokemuksellisesta reitistä, jotka päätyvät yhteiseen juhlaan Malminkartanon hedelmätarhaan. Matkan aikana vieraillaan myös Antinniityn puutarhalla. Teoksen esiintyvän ryhmän runko muodostuu paikallisista asukkaista. Teoksen rakentumista voi seurata Minun nimeni on -blogissa.

Satokauden kohokohtana puutarhalla järjestetään suuret sadonkorjuujuhlat. Juhlat toteuttavat Kannelmäen peruskoulu oppilaat. Koululaiset valmistavat kevään ja syksyn aikana taiteilijavetoisissa työpajoissa kuvataidetta sekä tanssi- ja musiikkiesityksiä, jotka syyskuussa pääsevät esille puutarhalla. Taiteesta nautitaan hyvän ruuan parissa nuotioiden äärellä. Luvassa myös paljon muuta upeaa ohjelmaa!

Tule viihtymään Antinniitylle! Toiminta on kaikille avointa ja maksutonta. 

Antinniityn puutarha: Antinniitynpolku, 00420 Hki

Viljelytalkoot:
viikkoittain 
tiistai-iltaisin klo 17-20 satokauden loppuun asti.

Antinniityn kyntö
:
2.5. klo 9-15

Puutarhatanssit:
 
2.5.-6.6. klo 18-20

Aidatut unelmat:
Ensi-ilta 24.8. klo 19, muut esitykset 26., 27., 29., 30. ja 31.8. (lm) klo 19

Sadonkorjuujuhla:
16.9.2017  klo 10-20

Urbaaniluonto toteutetaan yhteistyössä Helsingin taiteilijaseuran Taidekehä-hankkeen kanssa.

Projektia tukevat Helsingin Kulttuurikeskus, Kanneltalo, Fiskars, Pavunvarsi, Pirilän Kukkatalo, Hyötykasviyhdistys, HSY:n Metsäpirtin multa, Lasten ja nuorten puutarhayhdistys, Kannelmäen peruskoulu, Prisma Kaari ja Kauppakeskus Kaari.

Aloituskuva: Anna Puhakka