Olet täällä


"Zodiak on lämmin, ihmisläheinen, rento." (yleisöpalaute, 2015) 

 


"Erinomaista yleisötyötä." (Yleisöpalaute, 2015)

 


"Zodiakin yleisötyö on osoitus ennakkoluulottomuudesta, innovatiivisuudesta." 
(Kurssipalaute, 2007)

 


"Zodiak on ainut paikka Helsingissä, missä tanssi on syvän itsensä ja toisen kohtaamisen väline kenelle tahansa." (Yleisöpalaute, 2015)

 

 
"Minulla on tunne siitä, että Zodiak arvostaa kursseille osallistujia ja yleisöään." (Yleisöpalaute, 2015)

 

Yhteystiedot:

Yleisötyövastaava:
Katja Kirsi
katja.kirsi@zodiak.fi
050 343 9302

Kurssitiedustelut:
Elina Ruoho-Kurola
elina.ruoho-kurola@zodiak.fi
050 587 0470

Yleisötyö

Zodiakissa on toteutettu aktiivista yleisötyötä jo kymmenen vuoden ajan. Alusta asti yleisötyön keskiössä on ollut aidon ja monipuolisen kommunikaation lisääminen tanssin tekijöiden ja yleisön välille. 

Zodiakin yleisötyö on jakautunut esitysten yhteydessä toteutettavaan työhön, kurssitoimintaan sekä laajempiin yhteisötanssiprojekteihin. Tanssitietämyksen kasvattamisen lisäksi on panostettu vahvasti yleisön oman kehollisen kokemuksen vahvistamiseen. 

Yleisötyön alkuvuosista alkaen kurssi- ja työpajatoiminnalla on ollut tärkeä paikka Zodiakin yleisötyössä. Sen kautta on muodostunut uudenlainen nykytanssin katsomisesta ja kokemisesta kiinnostunut yhteisö, joka palaa kurssi kurssin jälkeen mukaan Zodiakin toimintaan. Oman tanssikokemuksen kautta myös katsomiskokemukset vahvistuvat.


ILMOITUSTAULU

13.12.2018
Kevätkauden 2019 kurssiohjelma on julkaistu.
Tutustu kursseihin ja työpajoihin täältä ja ilmoittaudu mukaan.

2.11.2018
Loppukauden Kehonhuollon aamutunnit erityishintaan 50 euroa. Lue lisää täältä...

30.10.2018
Vielä ehtii mukaan Zodiakin syksyn kursseille. Lue koko uutinen täältä...

8.10. 2018
Zodiakin studio C4 on poissa käytöstä välillä 10.-12.10. kunnostustöistä johtuen. Korvaavat tilat: Kehonhuollon aamutunti ke 10.10. klo 8.30-9.30 studiossa B2, Heittäydy liikkeeseen -kurssi ke 10.10.  klo 18-19.30 Turbiinisalissa ja NoCore -työpaja to 11.10. klo 18-20 ovat Turbiibisalissa.

24.8.2018
Minun nimeni on -taidehankkeen viimeinen tapahtuma Kaarelassa: Taideklubi Mamuska Helsinki & Sadonkorjuujuhlat 1.9.2018 klo 18 Antinniityllä! Mamuska Helsinki on rento, viihtyisä ja yllätyksellinen esitystaideklubi, joka antaa tilan villeille ideoille, lyhyille mestariteoksille ja taiteellisille tutkimusretkille. Lue lisää täältä.

11.6.2018
Syksyn kurssiohjelma on julkaistu. Tutustu kursseihin ja työpajoihin sekä ilmoittaudu mukaan täällä. Kausiohjelma täydentyy syksyn aikana eli seuraathan tiedotusta.

18.12.2017
Zodiakin kevään kurssiohjelma on julkaistu verkkosivuilla. Samalla on alkanut ilmoittautuminen. Kevään ohjelmassa on vanhoja  tuttuja kurssikokonaisuuksia sekä paljon uutta. Voit tutustua koko kurssiohjelmaan täällä.

13.9.2017
Urbaaniluonto-sadonkorjuujuhlat Antinniityllä Kannelmäessa lauantaina 16.9. klo 10-14
Antinniityn yhteisöpuutarha on paikka taiteelle, elämyksille ja esityksille. Antinniityllä järjestetään satokauden kohokohtana koko perheen taidetapahtuma, mikä toteutetaan vuonna 2017 yhdessä Kannelmäen peruskoulun kanssa. Kauppakeskus Kaaren takana sijaitsevalla puutarhalla nähdään muun muassa koululaisten tanssi- ja musiikkiesityksiä sekä kuvataidetyöpajojen tuloksia. Taiteesta nautitaan hyvän ruuan parissa; puutarhalle kohoaa päivän ajaksi koululaisten järjestämä ruokabasaari. Paikalle hurauttaa myös Helsingin taiteilijaseuran taidelainaamobussi, joka on lastattu täyteen upeaa nykytaidetta! Tapahtumassa tunnelmaa virittävät myös nuotiot, joissa pajunoksia poltetaan piirustushiileksi. Luvassa myös paljon muuta upeaa ohjelmaa! Tule viihtymään Antinniitylle tanssin, musiikin ja hyvän ruuan parissa! Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

23.8.17
Muutos kurssien peruutuskäytännöissä
Kurssi ilmoittautuminen on aina sitova. Syksystä 2017 lähtien mahdolliset peruutukset on tehtävä viimeistään viimeisenä ilmoittautumispäivänä klo 18 mennessä sähköpostilla elina.ruoho-kurola@zodiak.fi. Kurssin viimeisen ilmoittautumispäivän voi tarkistaa jokaisen kurssin esittelysivulta. Viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen peruutuksesta peritään kurssimaksu kokonaisuudessaan, ellei osallistujalla ole esittää lääkärintodistusta.

2.8.17
Nyt on aika ilmoittautua syksyn kursseille
Syksyn kurssi-ilmoittautuminen käy jo kiivaanaa. Muutama kurssi on jo loppuunvarattu. Syksyn kurssiohjelman löydät kokonaisuudessaan täältä.

7.4.17
Tanssia ja piirtämistä yhdistävä kaikille avoin viikonloppukurssi 12.-14.5.
Tanssitaiteilija Anni Rissasen ja kuvataiteilija Vappu Rossin ohjaamalla tiiviskurssilla tehdään erilaisia kuvan ja liikkeen dialogia edistäviä ja kokeilevia harjoitteita. Työskentely tapahtuu ryhmässä, pareittain ja yksilötyönä. Kurssi sopii niin aloittelijoille kuin edistyneemmillekin, aiempaa kokemusta tanssista tai piirtämisestä ei tarvita. Ilmoittautuminen päättyy 27.4. Lue lisää täältä.

13.3.17
Zodiak ja Tekniikan museo aloittavat yhteistyön
Zodiak on aloittanut yhteistyön Tekniikan museon kanssa. Tulemme järjestämään yhdessä kaksitoista tanssityöpajaa Tekniikan museoon loka-marraskuussa 2017. Työpajoissa tutkitaan tekniikan historiaa, mekaniikkaa ja koneen liikettä ihmiskehon avulla. Katso lisätiedot täältä.

10.3.17
Croquis-piirustusta tanssivasta mallista 12.3.
Tänä keväänä Zodiakissa on mahdollisuus tehdä croquis-piirustuksia kahdessa kauden esityksessä. Ensimmäinen esitys on jo tämän viikon sunnuntaina 12.3. Lue lisää täältä. 

6.3.17
Autismin kirjon nuorten tanssitunnit jatkuvat 9.3.
Autismin kirjon nuorten tanssitunnit saavat jatkoa tällä viikolla. Tunnit pidetään kerran viikossa torstaisin Zodiakin studiossa B2. Tunteja ohjaa tänäkin vuonna koreografi Liisa Pentti ja apulaisohjaajana toimii Tuula Turunen. Tunneille osallistuu yhteensä 6 autismin kirjon nuorta. Lue lisää täältä.

23.1.17
Vielä ehdit ilmoittautua kevään tanssikursseille
Zodiakin tämän kevään kurssitoiminta lähti vauhdikkaasti käyntiin viime viikolla kun kevään ensimmäiset kurssit alkoivat. Kurssiemme suosio on ilahduttanut jälleen kerran, ja osa kevään kursseista onkin jo ehtinyt täyttyä. Mutta monella tulevalla kurssilla on vielä tilaa. Lue lisää täältä.

12.1.17
Minun nimeni on –hanke etsii kannelmäkeläisiä puutarhoja tanssitaiteen näyttämöksi!
Asutko Kannelmäessä? Onko sinun puutarhaasi kätkeytynyt tarinoita tai salaisuuksia, joita toivoisit tuotavan esiin taiteen keinoin? Ilmoita puutarhasi Sari Palmgrenin Salainen puutarha (työnimi) -teoksen näyttämöksi 3.2. mennessä! Lue lisää täältä.

10.1.17
Osallistu tanssiteoksen esiintyvään ryhmään! 
Minun nimeni on -hanke toteuttaa koreografi Sari Palmgrenin työnimellä Salainen puutarha kulkevan teoksen syksyllä 2017. Esitysryhmään haetaan sekä tanssin ammattilaisia, alan opiskelijoita että tanssin harrastajia 28.-29.1.17 järjestettävän valintatilaisuuden kautta. Ilmoittaudu 20.1. mennessä! Katso lisätietoja täältä.

2.12.16
Kevään kurssi-ilmoittautuminen on nyt auki!
Ensi kevään yleisötyön kurssit on nyt julkistettu Zodiakin verkkosivuilla ja ilmoittautuminen kursseille on alkanut. Yleisön pyynnöstä järjestämme kaksi Heittäydy liikkeeseen -kurssia, toinen tiistaisin ja toinen keskiviikkoisin. Lisäksi ohjelmistosta löytyy kolme kappaletta seniorikursseja, Miesten kurssi sekä esimerkiksi Liikkeen ja kuvan dialogi -kurssi, joka yhdistää kuvataidetta ja tanssia.

15.11.16
Tarinoita elämästämme -esitys kiertää taas pääkaupunkiseudun hoivakoteja
Tarinoita elämästämme on Gabriela Aldana-Kekonin ohjaama esitys Zodiakin senioritanssiryhmälle. Esitys kiertää marras-joulukuun aikana yhdessätoista hoivakodissa ilahduttamassa ja liikuttamassa iäkkäitä ihmisiä. Lue lisää täältä.

10.11.16
Vielä ehdit osallistua MNO-hankkeen flash mobeihin
Minun nimeni on -hankkeessa on tehty tämän syksyn ajan flash mobeja julkisilla paikoilla Helsingissä. Flash mobeihin etsitään vielä lisää osallistujia. Seuraavat flash mobit ovat 21.11. ja 14.12. Liity Facebookissa ryhmään "MNO Flashmobit syksy 2016" jos olet kiinnostunut tulemaan mukaan! Lue lisää täältä.

4.10.16
Noin kolmen kilometrin liike -työpajaan voi vielä ilmoittautua
Kahtena maanantaina 10. ja 17.10. klo 18-20 Kannelmäessä järjestetään Jukka Tarvaisen kokemuksellinen kurssi Noin kolmen kilometrin liike. Kurssikertojen aikana liikutaan noin kolmen kilometrin pituinen lenkki Kannelmäen alueella. Tavoite on liikkeen keinoin aistia ja havainnoida ympäristöä sekä hakea oman kehon liikkeen kautta vuorovaikutteista suhdetta rakennettuun ja luonnolliseen kaupunkiympäristöön. Mukaan voi vielä ilmoittautua! Lue lisää täältä.

7.9.16
Minun nimeni on -hankkeen Sadonkorjuujuhlat lähestyvät!
Kannelmäkeen perustetuilla yhteisöllisillä puutarhoilla järjestetään Urbaaniluonto-sadonkorjuujuhlat kesäkauden päätökseksi 16.-18.9. Kolmen päivän aikana luvassa on upeita tanssiesityksiä, mielenkiintoisia bändejä, kuvataide-, musiikki- ja puutarhatyöpajoja sekä tulitaidetta. Tervetuloa mukaan! Katso tapahtuman koko ohjelma täältä

23.8.16
Minun nimeni on -hankkeen tämän syksyn kurssit
Zodiakin MNO-hanke järjestää tänä syksynä neljä kaikille avointa maksutonta kurssia:
Antinniityn yhteisöpuutarhan viljelytalkoot, 17.8.-14.9.
Puutarhatanssit-teoskurssi, 5.-9.9.
Noin kolmen kilometrin liike, 10.10. & 17.10.
CLUB, 12.12.

22.8.16
Minun nimeni on -hanke hakee avustajia Sadonkorjuujuhlaan 16.-18.9.
Sadonkorjuujuhla järjestetään 16.8. Sitratorilla ja 17.-18.9. Antinniityllä Kannelmäessä. Apua tarvitsemme muun muassa paikan järjestykseen ja ylläpitoon liittyvissä tehtävissä, siivoamisessa, kokoamisessa ja purussa, ihmisten kysymyksiin vastaamisessa ja auttamisessa sekä esiintyjien avustamisessa. Talkoopalkkiona saat lippuja Zodiakin esityksiin. Jos olet kiinnostunut tulemaan avuksi, ilmoittauduthan 2.9.2016 mennessä: terhi.pursiainen@zodiak.fi, 040 8675262. Lue lisää

19.8.16
Keikka Urbaaniluonto-iltamissa
Minun nimeni on -hanke hakee bändejä ja muita musiikkiyhtyeitä esiintymään Urbaaniluonto-iltamissa 16.-18.9. Lue lisää avoimesta hausta täältä

11.8.16
Syksyn kurssi-ilmoittautuminen on täydessä vauhdissa!
Tämä syyskauden yleisötyön kurssi-ilmoittautuminen on alkanut todella vauhdikkaasti. Syksyn ensimmäiset kurssit olivat jo ehtineet täyttyä toimiston kesälomien aikana. Monella syksyn kurssilla on kuitenkin vielä tilaa, esimerkiksi Gabriela Aldana-Kekonin kurssilla Minä, kehoni, tanssini sekä Maria Nurmelan ohjaamalla Improvisationes intermediaes. MyösMiesten kurssi jatkaa ohjelmistossa; tällä kaudella sitä ohjaa Beniamino Borghi. Croquis-piirustukseen pääsee tutustumaan Anni Rissasen ohjaamalla kurssilla Croquis-piirustus, liike ja kinesteettinen aisti. Katso koko kurssiohjelmisto täältä

3.6.16
Syksyn kurssiohjelmisto julkistetaan 15.6. klo 12
Samalla alkaa myös kurssi-ilmoittautuminen! Syksyn ohjelmistossa ovat taas tutut suositut miesten kurssit, seniorikurssit ja Heittäydy liikkeeseen -kurssit. Lisäksi ohjelmistossa on useita syksyn teoksiin liittyviä kursseja sekä monia kursseja jotka tutkivat tanssin ja musiikin välistä suhdetta. Lue lisää

16.5.16
Tanssitunnit autismin kirjon nuorille päättyivät 1.4.
Seitsemän kuukautta pitkä projekti huipentui päätösjuhlaan ja Tanssitunti-elokuvan ensi-iltaan. Lue lisää täältä.

13.5.16
Suosittu nuorten kesäkurssi REPEAT-PAUSE-EDIT järjestetään 6.-10.6. Kaapelitehtaalla
Perinteinen koululaisille suunnattu elokuvakurssi järjestetään taas tänäkin vuonna. Kurssilla on vielä tilaa!
Lue lisää täältä.

29.4.16
Kesäkuussa alkavaan Flash Mob –projektiin haetaan osallistujia! Projekti tarjoaa mahdollisuuden oppia kansalaisvaikuttamisesta taiteen keinoin, kuulla eri järjestöjen asiantuntijoita ja toteuttaa oman tempauksen itselle tärkeästä aiheesta. Lue lisää täältä.

25.4.16
Urbaaniluonto-projektille on osoittanut tukensa joukko yrityksiä! Kiitoksia Hyötykasviyhdistys, Tertun Taimi ja Kukka, Fiskars, HSY:n Metsäpirtin multa, Tanja Lundsten, Kanneltalo, Pavunvarsi sekä Työhevosharrastajat. Lue lisää täältä.

12.4.16
Tunnelmia Zodiakin tanssihankkeesta autismin kirjon nuorille
Tuotantoassistenttimme Roosa kirjoitti tunnelmiaan juuri päättyneestä tanssihankkeesta Zodiakin päiväkirjaan. Lue teksti täältä.

1.4.16
Tanssihanke autismin kirjon nuorille huipentuu tänään päätösjuhlaan ja elokuvan ensi-iltaan
Tanssitunnit autismin kirjon nuorille alkoivat syyskuussa 2015. Mukana on ollut kymmenen nuorta, ja tunnit on pidetty kolmessa eri ryhmässä joka keskiviikko. Tanssitunteja on ohjannut koreografi Liisa Pentti ja hankkeen puitteissa kuvatun lyhytelokuvan on ohjannut elokuvaohjaaja Sari Antikainen. Hankkeen päätösjuhla pidetään tänään Zodiakin studiossa C4. Tilaisuudessa on pienimuotoisia demo-tyyppisiä esityksiä sekä Tanssitunti-nimisen elokuvan ensiesitys. Lue lisää hankkeesta täältä.

17.3.16
Vielä ehdit ilmoittautua kevään tanssikursseille!
Huhti-toukokuussa Zodiakilla alkaa uusia kaikille avoimia tanssikursseja! Jarkko Partasen ohjaama Miesten koreografiakurssi pidetään maanantai-iltaisin 4.4.-16.5. Sonya Lindfors ohjaa yhden päivän työpajan 24.4. nimeltä Danger of a Single Story - Shaking the Concept of Whiteness. Toukokuun lopussa Laura Pietiläinen ja Sirja Puurtinen ohjaavat tanssimiseen, laulamiseen ja maailmankaikkeuden kuningattaruuteen keskittyvän kurssin The Queens of Fucking Everything.

8.3.16
Urbaaniluonto-projekti yhdistää kaupunkiviljelyä, tanssia ja kuvataidetta. 
Minun nimeni on –taideprojektin ja Helsingin Taiteilijaseuran TAIDEKEHÄ-hankkeen yhteistyöprojekti koostuu maksuttomista ja kaikille avoimista viljely-, tanssi- ja kuvataidetyöpajoista, jotka tähtäävät yhteisöpuutarhan perustamiseen Sitratorille ja Antinniitylle sekä elo-syyskuussa Sitratorilla järjestettäviin sadonkorjuu-iltamiin. Projektin puitteissa Kannelmäen ympäristö otetaan haltuun kasvien, taiteen ja yhdessä tekemisen kautta. Lue lisätietoja täältä.

22.2.16
MINUN NIMENI ON –TAIDEPROJEKTIN NÄYTTELY KOTONA ON ESILLÄ ZODIAKIN AULASSA 25.2.-4.4.16.
Hankkeen vuoden 2015 teema oli koti. Koti on asia johon liittyy valtavasti tunteita, primääritason kokemuksia ja mielikuvia, jotka liittyvät usein ensisijaisesti turvaan ja rauhaan. Syksyn 2015 aikana järjestettyjen työpajojen puitteissa paikalliset asukkaat työskentelivät kohti KOTONA-näyttelykokonaisuutta, joka oli esillä Kanneltalolla viime vuoden joulukuussa. Näyttely saa jatkoa Zodiakin aulassa 25.2.-4.4. Lue lisätietoja täältä.

3.2.16
Ihanien ihmisten kerho – luvassa iloa, voimaa ja energiaa!
Ihanien ihmisten kerho (IIK) on kaikille avoin työpaja, jossa kokoonnutaan yhteen pitämään elämäniloa yllä taiteen voimalla. Työpajan ohjaa Q-teatterissa toimiva teatteriopettaja (TeM), ihana Jaana Taskinen. Työpaja järjestetään keskiviikkoisin 17.2.-23.3.16 klo 18-20 Kanneltalolla (poikkeuksena 9.3., jolloin vieraillaan Q-teatterilla). Lue lisätietoja täältä.

2.2.16
Atlas Helsinki -teoksesta tehty dokumentti esitetään Sivuaskel-festivaalilla
Muistatko vielä vuonna 2012 toteutetun yleisötyöteoksen Atlas Helsinki? Teoksen synnystä tehtiin myös dokumentti, joka esitetään tänään alkavalla Sivuaskel-festivaalilla 6.2. klo 14. Dokumenttifilmi esitetään Pannuhallissa ja sinne on vapaa pääsy! Atlaksen tekijöiden Ana Borralhon ja Joao Galanten toinen teos sexyMF on myös nähtävillä Sivuaskel-festivaalilla 5.2. ja 6.2. 

1.2.16
CLUB-ILLAT KUMAHTAVAT KÄYNTIIN KANNELTALOLLA!
Minun nimeni on –taideprojektin CLUBissa antaudutaan tanssin ja musiikin hurmaan. Ensimmäinen CLUB järjestetään Kanneltalon näyttämöllä tiistaina 16.2.16 klo 19-21. CLUB on esityksellinen työpaja, jossa tanssi täyttää dj:n ja valojen luoman tila. Lue lisää täältä

11.1.16
Kurssi-ilmoittautuminen käy kiivaana!
Kevään 2016 kurssien ilmoittautuminen alkoi jo ennen joulua ja käy tällä hetkellä todella kiivaana! Osa kursseista on jo täyttynyt, kuten Heittäydy liikkeeseen -kurssi, Seniorikurssi 1 sekä Esityskurssi: Neuromaani. Monella muulla kurssilla on kuitenkin vielä vapaita paikkoja jäljellä. Kannattaa ilmoittautua mukaan mahdollisimman pian!

18.12.15
KOTONA-näyttely on esillä Kanneltalossa 19.12. asti!
Lue täältä lisää näyttelystä ja sen avajaisista.

16.12.15
Kevätkauden kurssi-ilmoittautumiset alkoivat tänään!
Ilmoittautuminen kevään yleisötyökursseille alkoi tänään. Ilmoittautuminen käy tällä hetkellä todella kiivaana, kannattaa siis ilmoittautua haluamalleen kurssille mahdollisimman pian. Katsasta kevään kurssit täältä.

15.12.15
Tanssitunnit autismin kirjon nuorille jatkuvat myös ensi keväänä 
Lue täältä projektin uusimmat kuulumiset!

27.11.15
KOTONA-näyttely avautuu 10.12. Kanneltalossa
Kodista kotiin, yksin kotona, kotimatkalla, koti kotina. Zodiakin Minun nimeni on –yhteisötaideprojektissa on syksyn 2015 aikana lähestytty koti-aihetta monin keinoin. Nyt työn hedelmät ovat esillä Kanneltalon galleriassa! 

Näyttelyssä nähdään valokuvaaja Liisa Söderlundin ohjaaman KOTONA-projektin aikana syntyneitä valokuvakokoelmia ja installaatioita sekä koreografi Sari Palmgrenin ohjaamassa videotyöpajassa toteutettu triptyykkiteos. Näyttelyyn on maksuton sisäänpääsy, tervetuloa!

20.11.15
Minun nimeni on -hanke jatkuu myös ensi vuonna!
Iloksemme voimme ilmoittaa että Minun nimeni on -hanke on saanut jatkorahoitusta ja toiminta Kannelmäen ja Kaarelan alueilla jatkuu myös ensi vuonna. Tulossa on ainakin työpaja- sekä esitystoimintaa, jota suunnitellaan yhteistyössä alueen asukkaiden kanssa.

Hankkeen tavoitteena on saavuttaa mahdollisimman laajalti eri-ikäisiä alueen asukkaita ja tarjota mahdollisuus osallistua taiteelliseen prosessiin. Vuoden 2015 aikana mukana on ollut ryhmiä aivan peruskoulun ensimmäisiltä luokilta seniori-ikäisiin palvelutalon asukkaisiin.

4.11.15
Syksyn yleisötyö-uutuus: Alkulöylyt
Alkulöylyt on kaikille avoin yleisön virittäytymishetki ennen esitystä. Sessiossa liikutaan, avataan aisteja ja tutustutaan teoksen maailmaan noin puolen tunnin ajan. Tule paikalle kokemaan miten tämä vaikuttaa teoksen katsomiskokemukseen!

Seuraavat alkulöylyt lauantaina 14.11. klo 18.15. Zodiakin studiossa B2. Alkulöylyt virittävät Maija Hirvasen Epic failing -teoksen taajuudelle. Vapaa pääsy!

30.10.15
Lahjoita vanhat valokuvakehyksesi taideprojektin käyttöön
Onko sinulla vanhoja valokuvakehyksiä, jotka voisivat saada uuden elämän osana valokuvanäyttelyä? Minun nimeni on –yhteisötaideprojektin tuottaman työpajan, KOTONA-valokuvaprojektin, lopputuloksena toteutetaan näyttely Kanneltalon galleriaan 10.-19.12.2015. Työpajan ohjaa valokuvaaja Liisa Söderlund.

Näyttelyä varten otamme vastaan lahjoituksena eri kokoisia ja näköisiä valokuvakehyksiä, aina postikorttikoosta A4-arkin kokoisiin kehyksiin.

Keräyslaatikot löytyvät Zodiakin toimistolta ja esitysiltoina V-aulasta Kaapelitehtaalta (Tallberginkatu 1 B/154, 00180 Hki) sekä Kirpputori Ainosta Kannelmäestä (Sitratori 3, 00420 Hki). Lisätietoja: www.minunnimeni.blogspot.fi

15.10.15
Zodiakin yleisötyön Facebook-sivut on avattu!
Sivuilta löydät ajankohtaista tietoa Zodiakin kursseista ja niiden ilmoittautumistilanteesta sekä yhteisötanssiprojektiemme uusimmat kuulumiset. Mene Facebook sivuille

1.10.15
MNO:n Kotivideotyöpaja on lähtenyt hienosti käyntiin
Zodiakin Minun nimeni on -hankkeen puitteissa järjestettävä Kotivideotyöpaja on startannut vauhdikkaasti. Osallistujat ovat jo päässeet kuvaamiseen makuun ja tuottaneet videomateriaalia. Katso lisää MNO:n blogista.

1.10.15
Vielä ehdit mukaan syksyn tanssikursseille!
Lokakuun aikana Zodiakissa alkaa uusia kaikille avoimia nykytanssikursseja. Lue lisää

15.9.15
KOTONA-valokuvaprojekti alkaa lokakuussa Kannelmäessä
Projektin aikana toteutetaan valokuvateokset KOTONA-näyttelyyn Kanneltalon Galleriaan. Näyttely on osa Zodiakin Minun nimeni on –yhteisötaideprojektia, jonka vuoden 2015 teemana on koti. KOTONA-näyttely on esillä 9.–19.12.2015. Lue lisää

14.9.15
Autismin kirjon nuorten tanssitunnit alkoivat viime viikolla
Zodiakin tanssitunnit autismin kirjon nuorille käynnistyivät viime viikon keskiviikkona. Tunneille osallistuu yhteensä 11 innokasta tanssijaa, jotka käyvät tanssimassa kerran viikossa koreografi Liisa Pentin ohjauksessa. Lue lisää

3.9.15
Kotimatkalla-teos oli yleisön suosikki
Zodiakin yleisötyön 10-vuotisjuhlavuoden toinen teos, Kotimatkalla, oli yleisömenestys. Teoksen jokainen esitys oli loppuunmyyty ja se herätti paljon kiinnostusta myös ohikulkijoissa sekä mediassa. Piia Peltola kirjoitti hienon tekstin esityksestä Liikekieli.com-sivustolle ja Niko Hallikainen pohti esityksen merkityksiä Okulaari-blogissaan.

Kotimatkalla on osa Zodiakin yhteisötanssihanketta Minun nimeni on. Projekti on toiminut Kannelmäessä ja Pohjois-Haagassa vuodesta 2013 ja sitä rahoittaa Helsingin kulttuurikeskus.

31.8.15
Kinesteettisen kielenoppimisen jatkokurssi 8.10.
Zodiakin yleisötyövastaava Katja Kirsi sekä tanssitaiteilija Jenni Koistinen pitävät koulutuksen kieltenopettajille yhteistyössä Helsingin seudun erilaiset oppijat ry:n kanssa. Zodiakin TALK-hankkeessa käytetty menetelmä lähestyy kielenoppimista kaikkien aistikanavien sekä pelin ja leikin kautta, jolloin ilmapiiri on rento ja hauska sekä otollinen oppimiseen.

Koulutus on tarkoitettu opettajille, jotka ovat aiemmin osallistuneet kinesteettisen kielenopetuksen kurssille tai ovat jo käyttäneet toiminnallisia menetelmiä omassa opetuksessaan. Lisätietoa kurssista täältä: http://www.lukihero.fi/hero-opisto-ammattilaisten-koulutukset/

28.8.15
Fields of Glory – Kunnian kentät juhli moninaisuutta
Zodiakin syyskausi alkoi komeasti ja sykähdyttävästi koreografi Jarkko Partasen ohjaamalla Fields of Glory – Kunnian kentät -teoksella. Eläintarhan kentän nurmelle astui noin 50 eri näköistä, kokoista ja ikäistä miestä. Partasen ohjauksessa heistä muodostui yksilöiden yhteisö, joka selviää vain puhaltamalla yhteen hiileen. Teoksessa oli jotain haavoittuvaista, liikuttavaa – ja myös jotain toivoa antavaa.

Esitys sai ensi-iltansa 19. elokuuta ja sen näki jokaisena esitysiltana yli 300 katsojaa. Yleisöpalaute teoksesta oli innostunutta ja liikuttunutta. Teos herätti kiinnostusta myös mediassa ja muun muassa YLE:n Puoli Seitsemän -ohjelma teki teoksesta insertin, joka esitetään 1.9.

Fields of Glory on osa Zodiakin yleisötyön 10-vuotisjuhlasyksyn ohjelmaa ja se toteutettiin yhteistyössä Helsingin juhlaviikkojen ja RAY:n kanssa.

13.8.15
Syksyn ensimmäiset kurssit alkavat ensi viikolla!
Syksyn kursseille ilmoittautuminen käy tällä hetkellä kuumana ja pari kurssia onkin ehtinyt jo kokonaan täyttyä. Monella kurssilla on kuitenkin vielä tilaa. Tämän syksyn uutuuksia kurssitarjonnassa ovat samannimiseen Maija Hirvasen teokseen liittyvä Epic Failing -viikonlopputyöpaja sekä Gabriela Aldana-Kekonin pitämä Esityskurssi LAJI:IHMINEN.

10.8.15
Zodiakin yleisötyön 10-vuotisjuhlasyksy on alkanut
Zodiakin yleisötyön aloittamisesta on tänä syksynä kulunut 10 vuotta. Sen kunniaksi Zodiakille tulee ensi-iltaan kaksi yhteisöllistä teosta: Fields of Glory – Kunnian kentät sekä Kotimatkalla. Lue lisää

8.1.15
Kevään kurssi-ilmoittautuminen lähtenyt vauhdilla käyntiin
Kurssi-ilmoittautuminen on käynyt vilkkaana koko viikon ja osa kursseista on täyttynyt ennätysajassa. Lue lisää

19.6.14
Kurssi-ilmoittautuminen avattu
Zodiakin syksyn 2014 kurssiohjelma on julkaistu nettisivuilla. Samalla avautuu ilmoittautuminen kaikille syksyn kursseille. Varmista paikkasi kursseilla ilmoittautumalla hyvissä ajoin. Kurssikirje ja -lasku lähetetään osallistujille ilmoittautumisjan umpeuduttua. Pääset tutustumaan syksyn kurssitarjontaan täältä.

1.5.14.
Liike kuvaksi -kurssilla opitaan, etsitään ja aistitaan liikettä valokuvassa
Valokuvaaja Johanna Tirrosen johdolla opitaan Zodiakissa liikkeen pysäyttämistä valokuviin. Kurssilla on tutustuttu kameran tekniikan perusteisiin ja miten kuvaaja pääsee lähelle tanssijaa.

Osallistujat pääsevät työskentelemään kurssilla vielä tanssin ammattilaisten kanssa ja tustumaan valojen käyttöön kuvaustilanteessa. Liike kuvaksi kurssi alkoi huhtikuun alussa ja kestää toukokuun puoleen väliin asti. Katso lisätiedot täältä!

28.3.14.
TALK-hanke esittäytyy Monikielinen mieli -seminaarissa
Zodiakin uraauurtava hanke TALK – taidetta ja liikettä kieltenopetukseen esittäytyy maanantaina 31.3. Koneen Säätiön ja Svenska kulturfondenin järjestämässä Monikielinen mieli -seminaarissaKatso koko uutinen täältä!

8.2.14.
Side Step Meeting Point: Kuka saa tanssia?
Lauantain Side Step Meeting Point -iltapäivässä keskustellaan taiteilijoiden ja ei-ammattilaisten välisestä taiteellisesta yhteistyöstä. Onko keskiössä yhteisöllinen prosessi vai taiteellinen lopputulos? Mitä yhteistyö merkitsee esitystaiteen kehitykselle, voiko se elävöittää yhteisöä ja yhteiskuntaa? Mitä yhteistyö antaa tekijöille ja yleisölle? Mitkä ovat sen eettiset ja käytännön haasteet? Millainen on matka kohti esitystä? Katso lisätietoja täältä!