Olet täällä


"Kameran käyttöä oli kiva oppia. Aivan uusi näkökulma tanssimiseen ja koreografiaan." (Palaute, Repeat-pause-edit, 2007)

 


"Oli aika jännä nähdä, kuinka jokainen luokkalainen ryhtyi leikkimään." (Palaute, Lyhyt kielikurssi tanssien, 2008)

 


"Minä opin ranskaa ja tanssia sekä minulla oli hauskaa!" (Palaute, Lyhyt kielikurssi tanssien, 2008)

 

Yhteystiedot:

Yleisötyövastaava:
Katja Kirsi
katja.kirsi@zodiak.fi
050 343 9302

Kurssitiedustelut:
Elina Ruoho-Kurola
elina.ruoho-kurola@zodiak.fi
050 587 0470

Menneet projektit ja työpajat

Fields of Glory - Kunnian kentät

Fields of Glory – Kunnian kentät syntyi osana Zodiakin yleisötyön 10-vuotisjuhlasyksyä. Teos kantaesitettiin 19.-21.8.15 Eläintarhan kentällä Helsingissä. Jarkko Partasen ohjaamassa teoksessa esiintyi 50 tavallista miestä, jotka valittiin mukaan avoimen haun kautta. Lue lisää

 

Kotimatkalla

Kotimatkalla-yhteisötanssiteos syntyi Zodiakin Minun nimeni on -hankkeen (MNO) puitteissa ja se valittiin juhlistamaan Zodiakin yleisötyön 10-vuotisjuhlavuotta syksyllä 2015. Esityksen pääosassa olivat kannelmäkeläiset kodit ja niissä asuvat ainutkertaiset ihmiset. Lue lisää 

 

Atlas Helsinki 2012

Elokuussa 2012 toteutettiin portugalilaisen taiteilijakaksikko Ana Borralhon ja João Galanten teos Atlas Helsinki yhteistyössä Helsingin juhlaviikkojen kanssa. Teoskonsepti perustui suuren ihmisryhmän läsnäoloon ja voimaan näyttämöllä. Lue lisää

 

Kinesteettisten kielityöpajojen kehittämishanke 2011

Zodiakin yleisötyöohjelmassa on syksystä 2007 lähtien toteutettu kinesteettisiä kielityöpajoja (aiemmin nimellä Lyhyt kielikurssi tanssien). Kielityöpajoissa tanssitaiteilijat opettavat vierasta kieltä tanssin ja liikkeen keinoin. Opetus- ja kulttuuriministeriö myönsi Zodiakille erityisavustuksen kinesteettisten kielityöpajojen kehittämishankkeeseen vuodelle 2011.

Lue lisää: kinesteettisetkielityopajat_1.pdf

 

Autististen nuorten tanssitunnit 2007-2008

Zodiak on työskennellyt yhteistyössä sekä Autismisäätiön että vantaalaisen Jokiniemen koulun autismiluokan kanssa vuosina 2007 ja 2008. Autismin kirjoon kuuluville nuorille on vain vähän mahdollisuuksia osallistua itse aktiivisina toimijoina taiteen tekemiseen ja harrastamiseen. Koreografi ja tanssinopettaja Liisa Pentti ohjasi tanssitunteja autismin kirjon nuorille kerran viikossa.

Lue lisää: autististennuortentanssitunnit.pdf

 

Leikkinä lumeen valtakunta - Kaisaniemen ala-aste ja Sibeliuslukio 2007

Koreografi Katarina McAlester ohjasi Zodiakiin keväällä 2009 teoksen Leikkinä lumeen valtakunta. Yleisötyöprojektin kautta esitykseen tuli mukaan yhdeksän Sibelius-lukion abiturienttia, joiden kanssa McAlester työskenteli oppilaiden kanssa samojen menetelmien avulla kuin varsinaisen työryhmänkin kanssa. Sibelius-lukion oppilaiden kohtaus muodosti oman itsenäisen kohtauksensa teoksessa. Projektissa olivat mukana myös Kaisaniemen ala-asteen 3B-luokan nykytanssioppilaat.

Lue lisää: leikkinalumeenvaltakunta.pdf

 

Die Unheimliche freundin - Sibeliuslukio 2007

Sibelius-lukion oppilaat tutustuivat Liisa Pentin teokseen Die Unheimliche Freundin. He kävivät katsomassa teoksen harjoituksia, esityksen ja osallistuivat Liisa Pentin työpajaan. Työpajassa käsiteltiin teoksen teemoja ajatuksen ja liikkeen tasolla. Työpajaan osallistumisen ja esityksen katsomisen jälkeen oppilaat kirjoittivat analyysin esityksestä.

Lue lisää: dieunheimlichefreund.pdf

 

HAJE, Porolahden yläkoulun 7.luokka 2007

Projektin tavoitteena oli etsiä mallia kokemuksellisen ja toiminnallisen oppimisprosessin kautta yhdistää tanssitaide ja äidinkielen opiskelu toisiinsa. Tavoitteena oli pyrkiä tehostamaan oppimisprosessia osallisuuden avulla ja saattaa oppilaat pohtimaan aiheeseen liittyviä merkityksiä sekä niiden eettisiä ja esteettisiä arvoja. Projekti toteutettiin yhdessä Porolahden yläkoulun ja koreografi Liisa Risun kanssa.

Lue lisää: haje_-kouluryhma.pdf