Olet täällä


"Todella vapauttavaa tanssia välillä omaa tanssia sen kummemmin miettimättä ja ilman itsekritiikkiä." (Kurssipalaute 2015)

 


"Sain kurssista todella paljon irti; se kosketti minua ja nosti esille paljon tuntemuksia." (Kurssipalaute 2015)

 


"Ihana läsnäolo opettajalla. Hän loi turvallisen ilmapiirin tutkia ja tutustua omaan kehoon." (Kurssipalaute 2015)

 

Yhteystiedot:

Yleisötyövastaava:
Katja Kirsi
katja.kirsi@zodiak.fi
050 343 9302

Kurssitiedustelut:
Elina Ruoho-Kurola
elina.ruoho-kurola@zodiak.fi
050 587 0470

Sinulle

Tervetuloa mukaan Zodiakin monipuoliseen toimintaan! Järjestämme maksullista ja maksutonta toimintaa kaikenikäisille tanssista kiinnostuneille ihmisille.

Kurssit

Zodiakin yleisötyön kurssit on tarkoitettu kaikenikäisille ja -tasoisille tanssista kiinnostuneille. Kaikilla Zodiakin kursseilla on mahdollisuus tanssia oman osaamisen ja jaksamisen puitteissa. Osallistuja itse on aktiivisisessa roolissa, osana luomassa liikettä ja liikkumista. Pääasia ei ole tanssin tekniikan opettelussa vaan kursseilla pääset myös tutustumaan omaan liikkeeseen sekä kokemaan tanssijuutta. Zodiakissa on mahdollista aloittaa tanssiharrastus vielä aikuisiälläkin!

Kurssit ja työpajat järjestetään Zodiakin omissa studioissa Kaapelitehtaalla. Tilat ovat esteettömiä ja niihin päääsee myös pyörätuolilla. Kaikkien kurssien opetuskielenä toimii suomi ja englanti.

Zodiakin kursseja ohjaavat aina ammattitaiteilijat. Ohjaajat ovat itse aktiivisia toimijoita tanssin kentällä, ja usein heidän teoksiaan nähdään myös Zodiakin ohjelmistossa.

Kurssiohjelmassamme on sekä täysin liikepohjaisia kursseja että teemallisia kursseja. Erityisen suositut Heittäydy liikkeeseen -kurssit keskittyvät nimensä mukaisesti liikkeeseen ja tanssimiseen. Syvenny teokseen -kurssit taas tarkastelevat jotain ohjelmistossa olevaa teosta teemaattisella tasolla teoksen koreografin johdolla. Lisäksi kurssiohjelmastamme löytyy kursseja muun muassa senioreille, miehille ja nuorille.

Kauden kurssiohjelmaan ja ilmoittautumislomakkeisiin pääset täältä.

Kaikille avoimet hankkeet

Tällä hetkellä Zodiakissa on käynnissä Minun nimeni on -hanke, joka toimii Helsingissä Kaarelan alueella. Hanke on avoin kaikille kiinnostuneilla ja sen toiminta on osallistujille maksutonta. Lue lisää hankkeen ajankohtaisesta ohjelmasta täältä

Taiteilijatapaamiset

Järjestämme kaikkien teosten yhteydessä taiteilijatapaamisen, jossa pääset tutustumaan syvemmin teoksen sisältöön ja esittämään kysymyksiä teoksen työryhmälle. Taiteilijatapaamiset ovat maksuttomia. 

Esiintymismahdollisuudet

Joskus haemme avoimella haulla osallistujia ja esiintyjiä erilaisiin esityksiin tai yleisötyön projekteihin. Tällaisista hauista tiedotetaan aina Zodiakin nettisivuilla sekä Facebookissa. Seuraa siis ajankohtaista tiedotustamme jos olet kiinnostunut esiintymisestä!

Zodiakin yleisötyöstä sanottua

"Kuvittelin, että Zodiakin kurssit ovat vain ammattilaisille tai pitkään harrastaneille, ja kun huomasin ettei näin olekaan, oli ihanaa heittäytyä kurssille ajatuksella, ettei tarvitse osata tai tietää mitään etukäteen."

"Zodiakin yleisötyöllä on suuri merkitys minulle. Zodiak on ainut paikka Helsingissä, missä tanssi on syvän itsensä ja toisen kohtaamisen väline kenelle tahansa. Taiteilija kohtaa yhteisön, toimii."

"Zodiak mahdollisti luontevasti nykytanssin harrastuksen aloittamisen uudelleen vuosikymmenien jälkeen."

"Kursseista olen saanut uusia ideoita ja varmuutta esiintyä ja tuottaa omaa liikettä. Kursseilla näkee myös muita itsevarmasti, hapuilevasti, eri tavoin tanssivia ihmisiä."

"Zodiakin kurssit ovat avanneet aivan uuden kokemusalueen, parantaneet kehonhallintaa ja kokonaisvaltaisesti hyvinvointia. Ne ovat antaneet uusia ihmissuhteita ja elämyksiä."

"Zodiakin tanssikurssit ovat vaihtelua tanssikoulujen perustanssitekniikkatunteihin ja uusia ajatuksia."

"On ollut kiva huomata, että Zodiakin kursseilla rikotaan rajoja, esim. espanjan kielen opiskelu tanssikurssilla."