Olet täällä


"Kurssi tarjosi läsnäoloa ja vähän luovaa hulluutta." (Kurssipalaute 2015)

 


"Kurssi antoi vapauttavia kokemuksia ja itsensä ylittämistä." (Kurssipalaute 2015)

 


"Kurssilla oli hienoa yhteishenki!" (Kurssipalaute 2015)

 

Yhteystiedot:

Yleisötyövastaava:
Katja Kirsi
katja.kirsi@zodiak.fi
050 343 9302

Kurssitiedustelut:
Elina Ruoho-Kurola
elina.ruoho-kurola@zodiak.fi
050 587 0470

Yrityksille

Zodiak – Uuden tanssin keskus tarjoaa yrityksille monipuolisia mahdollisuuksia tutustua tanssitaiteeseen, luovaan työhön eri näkökulmista sekä monipuolisen taideorganisaation toimintaan.

Zodiakissa voit järjestää esimerkiksi yksityisnäytöksen firman pikkujouluihin, hieman erilaisen tyky-päivän, seminaarin tai edustustilaisuuden. Voimme järjestää työpajoja aiheesta luovuus, sen kannustus ja käyttäminen omassa työssä. Myös suositut TALK-työpajat sopivat mainiosti yrityksille, esimerkiksi espanjan, ranskan tai saksan kielen aktivoimiseen.


ESITYKSET

Tilausnäytökset Zodiakissa

Zodiak tarjoaa yritys- ja muille ryhmille korkeatasoisia tanssiesityksiä Kaapelitehtaalla. Elämyksellinen ilta Zodiakissa tarjoaa näkökulmia dynaamiseen nykytaiteeseen, haasteita ajattelulle sekä viihtymistä laadukkaan kulttuuritarjonnan parissa. Tervetuloa kiinnostumaan tanssitaiteesta!

Yksityisnäytös (esitysten kesto yleensä n. 40-80 min)

 • Viinitarjoilu ja pientä naposteltavaa
 • Esityksen yhteydessä on mahdollista järjestää yleisölämpiössä tuote-esittelyjä, verkostoitumistilaisuuksia tai rentoa yhdessäoloa
 • Taiteilijatapaaminen - mahdollisuus tavata teoksen koreografi, tanssijat, valosuunnittelija, äänisuunnittelija jne. Zodiakin tiloissa Kaapelitehtaalla
 • Esityksestä riippuen max. 50-100 osallistujaa

VIP-ryhmätilaukset tanssiesityksiin

Kokonaisen tilausnäytöksen lisäksi on mahdollisuus ostaa VIP-ryhmätilauksia Zodiakin ohjelmiston näytöksiin. 10-hengen VIP-pakettiin kuuluu:

 • tervetuliaismalja ennen esitystä
 • esitysliput, ennalta varatut parhaat katsomopaikat
 • esityksen jälkeen taiteilijatapaaminen - mahdollisuus tavata teoksen koreografi, tanssijat, valosuunnittelija tai äänisuunnittelija - keskustelua luovuudesta ja taiteentekemisestä
 • esitysvaihtoehtoja myös muissa esitystiloissa Helsingissä

Esitysvierailut

Zodiakista voi tilata esitysvierailuja yrityksen omiin tapahtumiin tai asiakastapahtumiin muissa tiloissa. Tarjolla on niin kokoillan teoksia kuin lyhyitäkin esityksiä. Ohjelmisto on laaja, Zodiak tuottaa vuosittain 15–20 kantaesitysteosta. Teos voidaan valita asiakkaan tarpeiden ja mieltymysten mukaan.


TYÖPAJAT JA LUENNOT

Luennot ja asiantuntijavierailut

Zodiakin tarjoamat luentovaihtoehdot avaavat uusia näköaloja asiantuntijuuteen sekä toimivat innostavina esimerkkeinä ja näkökulmina luovaan työhön. Luennoitsijoina toimivat tanssialan kiinnostavat nimet ja tekijät, joilla on kokemusta ja sanottavaa. Zodiakin laajasta kontaktiverkostosta ja osaamisalueista voidaan räätälöidä tilanteeseen sopivat teemat ja luennoitsijat.

 • Zodiakin esittely: kaksikymmenvuotisen taideyhteisön synty ja toiminta -  uudenlaisen toimintarakenteen luominen - kollegiaalisen taideyhteisön tuomat mahdollisuudet ja haasteet
 • Elämäntapana taide: tanssitaiteilija kertoo omasta taiteellisesta polustaan ja elämänvalinnoistaan -  millaista on työskennellä alalla, joka vaatii aktiivisesti etsivää, kyselevää ja kokeilevaa asennetta?
 • Taidealan asiantuntijuus: mitä asiantuntijuus on? Poikkeaako taidealan asiantuntijuus muista aloista?
 • Luovuus taiteessa: mihin taidetta tarvitaan? - taiteen ja luovuuden yhtälö - kehollinen tieto
 • Case study: ennalta valittuun tanssiteokseen perehtyminen - teoksen koreografi kertoo työprosessista ja analysoi teostaan valitusta näkökulmasta käsin.

Kurkistus taiteellisen työn prosessiin

Miten kollektiiviset taideteokset syntyvät? Millaista on työnteko, kun eri alojen asiantuntijat (mm. koreografi, tanssija, valosuunnittelija, äänisuunnittelija) tuovat oman osaamisensa yhteen, kun koko tiimi tähtää yhteiseen päämäärään? Zodiakissa pääsee seuraamaan valmistuvien teosten luovaa vaihetta harjoitustilanteisiin. Yksityiskohdat työprosessin seuraamisesta sovitaan erikseen teoksesta ja työryhmästä riippuen. Taiteellisen prosessin seuraamisen voi halutessaan yhdistää asiantuntijaluentoihin, työpajoihin, VIP-ryhmätilauksiin tai tilausnäytöksiin.

Nykytanssia itse tehden

Jokaisessa meissä asuu pieni tanssija! Nykytanssia voi kokea itse tekijänä monella tavalla. Tanssikokemuksen lisäksi työpajat tarjoavat mahdollisuuden perinteisten tai vakiintuneiden roolirajojen rikkomiseen, riskinottoon, omien sisäisten kykyjen kehittämiseen, luovaan yhdessäoloon tai tiimien yhteishengen vahvistamiseen. Aiempaa tanssikokemusta ei tarvita.

TALK-kielityöpajat

Zodiakin työpajoissa kielen opiskelu sujuu tanssien. Aikaisempaa tanssikokemusta tai -taitoa ei tarvita, sillä työpajoissa tehdään hauskoja ja yksinkertaisia liikeharjoituksia, jotka samalla kehittävät kielen ja kulttuurin tuntemusta. Työpajassa vierasta kieltä voi käyttää ja kehittää hauskasti, kaikilla oppimistyyleillä. Erityishuomio on kinesteettisessä oppimisessa, jossa osallistuminen, vuorovaikutus ja opitun yhdistäminen henkilökohtaisiin kokemuksiin saa kielen sujumaan kuin tanssi.

Tehtävät harjoitteet ovat yksinkertaisia peleja ja leikkejä, joita sovelletaan ryhmän kielitaidon mukaan. Kielikurssit sopivat vasta-alkajista jo pidemmälle kielen opinnoissa ehtineisiin. Ei enää vanhanaikaisia kalvosulkeisia tai ulkoaoppimista kirjasta: tanssivalla kielikurssilla vieraan kielen käyttö on luontevaa, hauskaa ja opettavaista. 

Kysy rohkeasti lisää! Räätälöimme kaikki vaihtoehdot yrityksellesi sopivaksi. Lisätiedot: Katja Kirsi, katja.kirsi@zodiak.fi