Olet täällä

Sivuaskel

 

SIVUASKEL 2017 -FESTIVAALI:
Elintärkeiden elämysten piiri

Vuoden 2017 Sivuaskel-festivaalilla nähdään kuusi esitystä kuudelta eri taiteelliselta työryhmältä, joiden moniulotteiset teokset herättävät kyteviä tarpeita nykyhetkessä.

Festivaalille on tänä vuonna haettu teoksia, joiden läpi ei kuljeta pikaisesti kohti niiden unohtamista. Esityksiä, jotka pysäyttävät ja vaativat syventymistä ja jäsentelyä. Nämä molemmat ovat poliittisia vaatimuksia nykyajassa, jossa populismivetoinen kulttuuri lipsuu yhä helppotajuisempiin yksinkertaistuksiin.

Sivuaskel-festivaali on pitkään ollut viehättynyt shokeista, mutta tällä kertaa sävähdyksiä halutaan tuottaa muilla keinoin; vastaamalla ihmisyydessä huutavaan yhteen tulemisen tarpeeseen. Festivaali hahmottelee esiin nykytanssia, joka uusii omaa muotoaan ja muodollisia mahdollisuuksiaan.

Festivaalin teokset ovat vaikuttavuudeltaan kylläisiä. Niiden kokeminen synnyttää vahvoja reaktioita hetkessä ja samalla ne jäävät kypsymään pidemmäksi aikaa elämyksestä kokemukseksi. Teosten rikotut katsomorakenteet pyrkivät ehdottamaan toisenlaisia kokemisen ja järjestäytymisen tapoja ajassa, jossa myös politiikan rappeutuminen hajottaa yhteisöjä.

Vuoden 2017 festivaalin koreografivieraat ovat Ian Kaler (AT), Stina Nyberg (SE), Tove Sahlin (SE), Julian Weber (DE), Helgebostad / Wigdel / Berstad (NO) ja Rodrigo Sobarzo (CL / NL). Esitysten lisäksi ohjelmaan kuuluu festivaaliklubi, taiteilijatapaamisia, kaksi luentoa, paneelikeskustelu sekä tietysti Ihana Baari!

Tervetuloa Kaapelitehtaalle kokemaan ja jakamaan tämän hetken tanssitaidetta ja sen ehdottamia muutoksia ajankuvaamme.

Taiteellinen työryhmä
Harri Kuorelahti
Niko Hallikainen
Eeva Muilu

Kuva: Casper Hedberg / Stina Nyberg: Horrible Mixtures