Olet täällä

Sivuaskel

 

SIVUASKEL 2016 -FESTIVAALI:
Tanssin anarkia elää! – Sivuaskel 20 vuotta

Sivuaskel-festivaali järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 1996. Yleisölle juhlavuottaan viettävä Sivuaskel on runsasohjelmainen ikkuna tämän ajan kansainväliseen tanssi- ja nykyesitystarjontaan. Sivuaskeleen rooli on reflektoida, mitä kansainvälisessä tanssissa parhaillaan tapahtuu suhteessa kotimaiseen nykyesityskenttäämme. Festivaalin tarkoitus on ravistella kokemusta tämän ajan tanssitaiteesta.

Sivuaskeleen teemoina ovat toimineet läpi sen 20-vuotisen historian tanssin moninaisuus ja moniäänisyys: tanssin avautuminen monille tekotavoille ja estetiikoille. Myös tämän juhlavuoden teosten kautta keskiöön nousevat useat aikalaiskysymykset: katsominen ja katseen alla oleminen, taiteen kapitalisointi sekä sukupuolen, seksuaalisuuden ja lihallisuuden kysymykset.

Tämän vuoden ohjelmisto tarjoilee näkökulmia taiteen ja kaupankäynnin suhteeseen. Samalla tekijät liikkuvat paljastavan intiimiyden alueella. Sivuaskeleen teoksissa säilyy tärkeä pintaväylä, jota pitkin ei-kokenutkin tanssikatsoja pääsee käsiksi teokseen. Festivaalin teokset avautuvat innostavasti ja shokeeraavasti välittömällä tasolla.

Samalla se on luonut lämpimän ja avoimen kaupunkifestivaalin tunnelman. Tätä nostattavat tänäkin vuonna esitysten lisäksi eri luennot, keskustelut ja työpajat, jotka samalla syventävät yleisön ja tekijöiden välistä vuorovaikutusta. Unohtamatta festivaalin Ihana Baaria, jossa intensiiviset tanssiteokset alkavat keskustella keskenään katsojien kohtaamisissa. Nämä yhteentörmäykset jäävät elämään ja pohdituttamaan vielä pitkään festivaalin päätyttyä.

Tervetuloa kyytiin!


Lataa Sivuaskel 2016 -festivaalin pdf-esite klikkaamalla tästä: