Marcela Levin ja Lucía Russon Iron Mouth -teoksen keskiössä on valtavan äänen ympäröimä ja ohjaama keho. Yleisö pääsee osallistumaan tärisevän, uupuvan kehon hermostuneeseen tanssiin, kun se irrottautuu identiteetistään raivoisasti itseään heiluttamalla. Tanssi virtaa ruumiista, joka on latautunut toisista, ristiriidoista, epäselvyyksistä, hyvästä ja pahasta, toisin sanoen ihmisten ruumiista.

Teoksen vaikutteena toimii “tecno brega” – pohjois-brasilialainen musiikkigenre, joka on luotu kulttuurisen anastamisen keinoin tunnettuja hittejä muuntamalla. Iron Mouth on nimetty tecno brega -bileiden monumentaalisten kaiuttimien (“boca de ferro”) mukaan. Teoksen lähtökohtana on sana “Belém”: hämmennyksen, kaaoksen, melun ja epäjärjestyksen paikka. Iron Mouth on tanssipurkaus, joka on luonteeltaan helvetillinen, epäkunnioittava, leikkisä, viekoitteleva, kohtuuton, raivoisa, ovela ja seksikäs.

Marcela Levi ja Lucía Russo ovat työskennelleet yhdessä vuodesta 2010 perustettuaan Improvável Produções -ryhmänsä Rio de Janeirossa. Levi on valmistunut Rio de Janeiron Angel Vianna Dance Schoolista. Russo on opiskellut psykologiaa Buenos Airesin yliopistossa ja tanssia Hollannin European Dance Development Centressa ja Buenos Airesin Rojas Cultural Centerissa.

https://vimeo.com/206653290

Festivaaliesitys
IRON MOUTH

Ohjaus Marcela Levi and Lucía Russo
Esitys ja ohjauksellinen yhteistyö Ícaro dos Passos Gaya
Avustaja Tamires Costa
Äänisuunnittelu työryhmä
Pukusuunnittelu Levi & Russo
Valosuunnittelu Isadora Giuntini
Tuotanto Improvável Produções
Tuki Centro Coreográfico da Cidade do Rio de Janeiro (Rio de Janeiro - BR), Consulado de Argentina en Rio de Janeiro (Rio de Janeiro - BR), Espaço Cultural Sitio Canto da Sabiá (Rio Janeiro - BR) Dança Gamboa Festival (Rio de Janeiro - BR), Graner / Sâlmon Festival and Sala Hiroshima (Barcelona - ES)
Kiertuetuotanto | Distribution Something Great (Berlin - DE)
Kuva Elisa Mendes

Taiteilijatapaaminen 11.2. esityksen jälkeen.

Kesto 50 min

Liput 27,50/20,50/16,50 €

ZODIAK STAGE