Sofia Simolan ohjaamalla jaksolla tanssitaan mielikuvituksen ja ruumiin konkretian innoittamina.

Kurssilla tutkaillaan minkälaista liikettä syntyy, kun huomio kohdistetaan eri aspekteihin itsessä ja ympäröivässä. Mitä täällä jo tapahtuu? Harjoittelemme kiinnostumista ja toimintaa suhteessa aisteja kutitteleviin ilmiöihin.


Sofia Simola on valmistunut tanssijaksi SEAD:sta ja tanssin maisteriksi Teatterikorkeakoulusta. Hän on työskennellyt mm. osallistavien esityskonseptien, nykytanssin ja erämaateatterin parissa. Hän on myös opiskellut metsien ekologiaa yliopistossa ja osallistunut arvokkaiden vanhojen metsien kartoittamiseen Pohjois-Suomessa.


* * * * *

Heittäydy liikkeeseen - nykytanssia kaikille -kurssikokonaisuudessa ohjaajina toimivat pääsääntöisesti kuluvan ja tulevan kauden esitysohjelmistossa nähtävien teosten koreografit ja esiintyjät. Heittäydy liikkeeseen -tunnit sopivat kaikille ja mukaan voi heittäytyä vaikkei aiempaa tanssikokemusta omaisikaan. Heittäydy liikkeeseen - nykytanssia kaikille -tuntien keskiössä on liike ja liikkuminen mutta kurssit ovat myös mahdollisuus päästä tutustumaan erilaisiin tanssipraktiikoihin vaihtuvien ohjaajien kautta.