Zodiak tarjoaa kaikille nykytanssista kiinnostuneille katsomiskokemusten lisäksi lukuisia tapoja osallistua. Keskiössä on aidon ja monipuolisen kommunikaation lisääminen tanssin tekijöiden ja yleisön välille. Keskeisiä toimintamuotoja ovat kurssi- ja työpajatoiminta sekä erilaiset yhteisölliset taideprojektit ja teostuotannot.

Näin osallistun kursseille

Zodiak tarjoaa tanssikursseja ja työpajoja sekä tanssin harrastajille, että ammattilaisille. Kurssit ja työpajat järjestetään pääosin Zodiakin omissa studioissa Kaapelitehtaalla. Tilat ovat esteettömiä ja niihin pääsee myös pyörätuolilla, ellei muuta ole mainittuna. Kaikkien kurssien opetuskielenä toimii suomi ja englanti, joillakin kursseilla myös ruotsi.

Zodiakin kaikille avoimille kursseille ovat tervetulleita kaiken ikäiset tanssijat teini-ikäisistä senioreihin. Kaikilla kursseilla liikutaan oman kehon lähtökohdista eli samalla kurssilla voi olla niin aloittelijoita kuin pidempään tanssia harrastaneita sekä ammattilaisia.

Kun kurssille vaaditaan erityisosaamista tai se on suunnattu vain ammattilaisille, kerrotaan siitä kurssiesittelyssä. Zodiakin kurssien ja työpajojen kestot vaihtelevat muutaman päivän intensiivikursseista useiden viikkojen kurssikokonaisuuksiin.

Kurssiohjaajat ovat aktiivisia kotimaisella ja kansainvälisellä tanssikentällä toimivia tanssitaiteilijoita, ja heidän teoksiaan nähdään usein myös Zodiakin ohjelmistossa. Kurssit ja työpajat avaavat näkökulmia nykytanssin eri praktiikoihin tai tietyn teoksen tematiikkaan.

Liikkeellisten kurssien lisäksi ohjelmassa on usein myös monitaiteisia sekä teemoitettuja kurssikokonaisuuksia. Keskeistä kurssi- ja työpajatoiminnassa on se, että osallistujat ovat vahvasti läsnä aktiivisina toimijoina, vastavuoroisessa dialogissa ohjaajan kanssa.

Ilmoittautuminen kursseille

Ilmoittautuminen kursseille tapahtuu verkkosivuilla olevan kurssiesittelyn yhteydestä löytyvän linkin kautta. Ilmoittautuminen ja kurssin maksaminen tapahtuvat samalla kertaa verkkokaupassa. Kursseja on mahdollista ostaa myös Kaapelitehtaan lipunmyyntipisteissä.

Saat kaksi päivää ennen kurssin alkua muistutusviestin. Mikäli kurssiosallistuminen vaatii ennakkovalmistautumista tai tiettyjä varusteita, ilmoitetaan tästä ennakkoon verkkosivujen esittelytekstissä sekä tarvittaessa erikseen lähetettävällä tiedotteella.

Peruutukset ja maksaminen

Akuuteissa sairaustapauksissa ota yhteys Zodiakiin. Kurssimaksusta voi saada palautuksen vain kirjallisella lääkärintodistuksella. Mikäli kurssille ei tule riittävästi ilmoittautumisia, ilmoittaa Zodiak asiasta sähköpostitse viimeistään 10 vuorokautta ennen kurssin tai työpajan alkua ja palauttaa asiakkaan maksaman osallistumismaksun.

Zodiakin järjestämiä kursseja ja työpajoja voi maksaa myös SmartumPay-sovelluksella, ePassilla ja MobilePay-sovelluksen kautta sekä Smartumin kulttuuri- ja liikuntaseteleillä Kaapelitehtaan lipunmyyntipisteissä (Lasipiha & Kaapelitehtaan Konttori).

Käytänteitä kursseilla

Muistathan ottaa kanssatanssijat huomioon ja jättää jokaiselle riittävästi tilaa liikkumiseen tunnin aikana. Olemme korona-aikana tehostaneet studioidemme siivousta ja niissä on käytössä ilmanpuhdistajat. Myös kurssien osallistujamäärät pidetään kohtuullisina.

Huolehdithan hyvästä käsihygieniasta ja yski/aivasta kertakäyttöiseen nenäliinaan tai hihaasi. Studioiden läheisyydessä on wc, jossa käsien pesu saippualla on toivottavaa ennen tunneille tuloa. Lisäksi studioissa on tarjolla käsidesiä. Tulethan tunnille vain täysin terveenä. Ohjaajamme eivät myöskään tule sairaana ohjaamaan.

Kaapelitehtaan pukuhuone neljännessä kerroksessa on Zodiakin kurssi- ja työpajaosallistujien käytössä. Suosittelemme mahdollisuuksien mukaan vaihtamaan tanssivaatteet päälle jo kotona sekä varaamaan riittävästi aikaa tulo- ja lähtötilanteisiin, koska omaa vuoroaan pukuhuoneessa saattaa joutua odottelemaan normaalia pidempään.

Voit tarkistaa ajankohtaiset ohjeistukset koronaan liittyen THL: n sivuilta. Zodiak seuraa ajantasaisia viranomaisten ohjeistuksia pandemiaan liittyen.

Lämpimästi tervetuloa mukaan kursseille ja työpajoihin!
 

Näin osallistun hankkeisiin ja teosprosesseihin

Zodiak järjestää kaikille avoimia taidehankkeita, joihin ovat lämpimästi tervetulleita kaikenikäiset ja -taitoiset ja -kykyiset osallistujat. Tuotamme myös esityksiä, joiden esiintyjiksi haetaan eri ikäisiä esiintyjiä tanssin ammattikentän ulkopuolelta.

Hankkeisiin ja esityksiin osallistuminen on maksutonta. Pyrimme huomioimaan kaikki osallistujat ja järjestämään toimintamme saavutettavaksi.  Ole siis rohkeasti yhteydessä ja kerro, jos sinulla on joitakin erityistarpeita ja katsotaan yhdessä, kuinka järjestämme osallistumisesi. 

Taidehankkeista ja  teosprosesseista saat tietoa tykkämällä Zodiakin Facebook-sivusta, seuraamalla verkkosivujamme ja tilaamalla uutiskirjeen. Kaikkien näiden kanavien kautta ilmoitamme uusista tapahtumista ja työpajoista, joihin voi ilmoittautua mukaan.

Esiintyjiä teoksiin valitaan eri tavoin. Osaan esityksistä pääsee mukaan ilmoittautumisjärjestyksessä tai kertomalla itsestään ja motivaatiostaan. Osaan teoksista järjestetään koetanssi tai tutustumistyöpaja. Jos olet kiinnostunut osallistumaan hankkeisiin tai pidät esiintymisestä, seuraa aktiivisesti Zodiakin some-tiedotusta. Erilaisiin hankkeisiin voit tutusta Zodiak Infossa, kohdassa Hankkeet ja verkostot.

LÄMPIMÄSTI TERVETULOA MUKAAN!

Lisätiedot ja tiedustelut: elina.hauta-aho@zodiak.fi