Zodiak tarjoaa kaikille nykytanssista kiinnostuneille katsomiskokemusten lisäksi lukuisia tapoja osallistua. Keskiössä on aidon ja monipuolisen kommunikaation lisääminen tanssin tekijöiden ja yleisön välille. Keskeisiä toimintamuotoja ovat kurssi- ja työpajatoiminta sekä erilaiset yhteisölliset taideprojektit ja teostuotannot.

Näin osallistun kursseille

Zodiak tarjoaa tanssikursseja ja työpajoja sekä tanssin harrastajille, että ammattilaisille. Kurssit ja työpajat järjestetään pääosin Zodiakin omissa studioissa Kaapelitehtaalla. Tilat ovat esteettömiä ja niihin pääsee myös pyörätuolilla, ellei muuta ole mainittuna. Kaikkien kurssien opetuskielenä toimii suomi ja englanti, joillakin kursseilla myös ruotsi.

Zodiakin kaikille avoimille kursseille ovat tervetulleita kaiken ikäiset tanssijat teini-ikäisistä senioreihin. Kaikilla kursseilla liikutaan oman kehon lähtökohdista eli samalla kurssilla voi olla niin aloittelijoita kuin pidempään tanssia harrastaneita sekä ammattilaisia.

Kun kurssille vaaditaan erityisosaamista tai se on suunnattu vain ammattilaisille, kerrotaan siitä kurssiesittelyssä. Zodiakin kurssien ja työpajojen kestot vaihtelevat muutaman päivän intensiivikursseista useiden viikkojen kurssikokonaisuuksiin.

Kurssiohjaajat ovat aktiivisia kotimaisella ja kansainvälisellä tanssikentällä toimivia tanssitaiteilijoita, ja heidän teoksiaan nähdään usein myös Zodiakin ohjelmistossa. Kurssit ja työpajat avaavat näkökulmia nykytanssin eri praktiikoihin tai tietyn teoksen tematiikkaan.

Liikkeellisten kurssien lisäksi ohjelmassa on usein myös monitaiteisia sekä teemoitettuja kurssikokonaisuuksia. Keskeistä kurssi- ja työpajatoiminnassa on se, että osallistujat ovat vahvasti läsnä aktiivisina toimijoina, vastavuoroisessa dialogissa ohjaajan kanssa.

Ilmoittautuminen kursseille

Ilmoittautuminen kursseille tapahtuu verkkosivuilta löytyvän lomakkeen kautta. Pääsääntöisesti kurssi-ilmoittautuminen päättyy kaksi viikkoa ennen kurssin / työpajan alkua. Myös tämän jälkeen voi ilmoittautua mukaan, mikäli kurssilla on tilaa. Kurssikirje ja -lasku lähetetään osallistujille heti ilmoittautumisajan umpeuduttua sähköpostitse. Jos laskua tai kirjettä ei löydy sähköpostistasi niin muistathan tarkistaa myös sähköpostisi roskapostikansion.

Ilmoittautuminen on sitova. Mahdolliset peruutukset on tehtävä viimeistään viimeisenä ilmoittautumispäivänä klo 18 mennessä sähköpostilla zodiak@zodiak.fi. Peruutuksesta peritään aina toimisto- ja hallintomaksu 10% kurssin hinnasta. Viimeinen ilmoittautumispäivä kerrotaan jokaisen kurssin kurssitiedoissa.

Peruutukset ja maksaminen

Akuuteissa sairaustapauksissa ota yhteys Zodiakiin. Kurssimaksusta voi saada palautuksen vain kirjallisella lääkärintodistuksella.

Zodiakin järjestämiä kursseja ja työpajoja voi maksaa myös Smartumin kulttuuri- ja liikuntaseteleillä ja SmartumPay-sovelluksella, Edenredin virikeseteleillä ja MyEdenred –mobiilimaksuna sekä MobilePay-sovelluksen kautta. Odota, että saat kurssista laskun ennen kuin käytät edellä mainittuja maksusovelluksia.

Lisätiedot ja tiedustelut: Tiia Kekäläinen (arkisin klo 13–16)

 

Näin osallistun hankkeisiin ja teosprosesseihin

Zodiak järjestää kaikille avoimia taidehankkeita, joihin ovat lämpimästi tervetulleita kaikenikäiset ja -taitoiset ja -kykyiset osallistujat. Tuotamme myös esityksiä, joiden esiintyjiksi haetaan eri ikäisiä esiintyjiä tanssin ammattikentän ulkopuolelta.

Hankkeisiin ja esityksiin osallistuminen on maksutonta. Pyrimme huomioimaan kaikki osallistujat ja järjestämään toimintamme saavutettavaksi.  Ole siis rohkeasti yhteydessä ja kerro, jos sinulla on joitakin erityistarpeita ja katsotaan yhdessä, kuinka järjestämme osallistumisesi. 

Taidehankkeista ja  teosprosesseista saat tietoa tykkämällä Zodiakin Facebook-sivusta, seuraamalla verkkosivujamme ja tilaamalla uutiskirjeen. Kaikkien näiden kanavien kautta ilmoitamme uusista tapahtumista ja työpajoista, joihin voi ilmoittautua mukaan.

Esiintyjiä teoksiin valitaan eri tavoin. Osaan esityksistä pääsee mukaan ilmoittautumisjärjestyksessä tai kertomalla itsestään ja motivaatiostaan. Osaan teoksista järjestetään koetanssi tai tutustumistyöpaja. Jos olet kiinnostunut osallistumaan hankkeisiin tai pidät esiintymisestä, seuraa aktiivisesti Zodiakin some-tiedotusta. Erilaisiin hankkeisiin voit tutusta Zodiak Infossa, kohdassa Hankkeet ja verkostot.

LÄMPIMÄSTI TERVETULOA MUKAAN!

Lisätiedot ja tiedustelut: Katja Kirsi