Pannuhallissa on ollut kiireinen viikko. Human Interface -teoksen rakennus alkaa olla loppusuoralla, ja maanantaiaamun ja perjantai- illan välinen muutos on ollut huima. Tyhjyttään kaikuva halli on pala  palalta muotoutunut futuristisen utuiseksi maailmaksi, jonka keskellä  kaksi ABB:n teollisuusrobottia odottavat seuraavaa liikekäskyään...

Pitkistä päivistä huolimatta viikko on mennyt sujuvasti. Suunnitellut  päiväaikataulut ovat pitäneet todella hyvin, ja tekniikka on toiminut  ilman kommervenkkejä. Pizzan, kahvin, karjalanpiirakoiden ja  kevytkolan kulutus on ollut huomattava.

Perjantai sujui harjoitusten ja näyttämön viimeistelyn merkeissä. Mia  Kivisen veistokselliset valot alkavat löytää muotoaan, ääniraitaan  tehdään vihoviimeisiä viilauksia, ja kaiken keskellä tanssi löytää  askel askeleelta omaa aikaansa ja paikkaansa näyttämön maisemassa. Tuhat kiloa harkiten sommiteltua kumimurskaa tekee ihmeitä tilan olemukselle. Ihme kyllä, "muju" ei ole edes vaikea tanssialusta.

Perfektionistin sielua kalvaa, mutta tulee hetki, jolloin täytyy  todeta, että se on siinä, tämä kelpaa, tämä on riittävän hyvä. Kaksi  teollisuusrobottia; lähes 5000 riviä niille käsin ohjelmoitua  liikekoodia; 65 minuutin soundtrack, jonka on oltava synkronissa  robottien liikkeiden kanssa alle puolen sekunnin tarkkuudella,  ihmisten koreografiasta puhumattakaan. Nyansseissa löytyisi  hienosäädettävää loputtomiin, mutta jossain vaiheessa  "ohjelmistokehitys" on pakko jäädyttää ja keskittyä muihin asioihin –  kuten olemaan tanssija. Näillä mennään ja näyttämöllä nähdään!

-Thomas Freundlich

video

Esitykset 22.5.–31.5.2012 Pannuhallissa. Katso esitystiedot.