Hankkeita toteutetaan erityisesti osana Zodiakin yleisötyötä, mutta Zodiak osallistuu myös kansainvälisiin hankkeisiin. Zodiak toimii lisäksi monissa paikallisissa, valtakunnallisissa ja kansainvälisissä verkostoissa. Osa verkostoista liittyy käynnissä oleviin hankkeisiin, osa kehittää tanssin alan toimintaa.

Alasivuilta löydät tietoa Zodiakin meneillään olevista ja menneistä hankkeista. Lisätietoja Zodiakin vuosittaisista yhteistyöverkostoista löydät vuosikertomuksistamme.
Kuva: Katri Naukkarinen / Jenni-Elina von Bagh: As time goes by (2023)
Zodiak Visions on Zodiakin ohjelmistosta valittujen tanssiteosten jatkojalostamisen palveluiden ja tuotantotapojen kehittämisen hanke digitaalisille levitysalustoille.
Tanssin ja sirkuksen tuotanto- ja kiertueympäristön kehittämisen hanke.
Nordic Next partners' meeting in Bergen (NO)
Nordic Next fosters the development of contemporary choreography by creating a Nordic network for mentoring, residencies, co-production and touring with the aim of advancing creation on a bigger scale.
Good Vibes East ja TrashHeroes yhdessä Kurkijamit-lastenfestivaaleilla toukokuussa 2022. Kuva: Rosaliina Elgland
Good Vibes East on Zodiakin uusi Helsingin mallin hanke. Hankekauden 2022–2024 työskentelyn teemana on kulttuurisensitiivinen ja antirasistinen toiminta. Hanketaiteilijoina työskentelevät Akim Bakhtaoui ja Hozan Omar sekä taiteilijoita, joilla on…
Kuva: Sanni Siira / Janina Rajakangas: Teini (2021)
Jane ja Aatos Erkon säätiö on myöntänyt Zodiakille 410 000 euroa hankkeeseen Zodiak 2025 – Zodiak-nuoret. Hanke toteutuu vuosina 2021–2025.
Big Pulse Dance Alliance (BPDA) on uusi 12 eurooppalaisen tanssifestivaalin ja -instituution verkosto. Verkostokumppanien yhteisenä tavoitteena on kehittää ja vahvistaa nykytanssin kenttää. Ohjelma on valittu Euroopan unionin Luova Eurooppa -ohjelman…
Kuva: Janina Rajakangas
Tässä hankkeessa Zodiak kehittää ja laajentaa toimintaansa ikääntyvien ihmisten kanssa. Hankkeessa koulutetaan tanssikavereita, jotka vierailevat sekä hoivalaitoksissa että kotona asuvien vanhusten luona.
Kuva: Katja Tähjä
Valokeilassa Koillinen on kolmivuotinen yhteisötaidehanke (2019–2021) Tapulikaupungin, Suutarilan, Siltamäen, Puistolan ja Tapanilan kaupunginosissa. Zodiak toimii hankkeessa yhdessä Helsingin Kaupunginteatterin, Pohjois-Helsingin Bändikoulun ja Teatteri…
Kuva: Helsinki Biennaali
Zodiak on mukana Helsinki Biennaalin ohjelmistossa kuvataiteilija Joni Kärkkäisen ja tanssitaiteilija Jukka Tarvaisen yhteistyönä toteutettavalla toiminallisella taideteoksella Muuri. Koronaviruksen (COVID-19) aiheuttaman poikkeuksellisen globaalin…
Kuva: Sari Antikainen
Zodiak tarjois yhdessä Liisa Pentti + Co:n kanssa vuosina 2015–2022 autismin kirjon nuorille mahdollisuuden harrastaa tanssia ja etsiä tanssitaiteen keinoin väyliä itseilmaisuun ja luovaan toimintaan.
Kuva: Matti Kilponen / Sari Palmgren: Aidatut unelmat
Tanssiryhmä Ihanat on Zodiakin alaisuudessa toiminut tanssiryhmä, jossa tanssii erityisen ihania lapsia ja nuoria. Se on ollut toiminnassa vuodesta 2014 lähtien. Tanssitaiteilija Riina Hannuksela on ohjannut ryhmää sen perustamisesta lähtien.