Hankkeita toteutetaan erityisesti osana Zodiakin yleisötyötä, mutta Zodiak osallistuu myös kansainvälisiin hankkeisiin. Zodiak toimii lisäksi monissa paikallisissa, valtakunnallisissa ja kansainvälisissä verkostoissa. Osa verkostoista liittyy käynnissä oleviin hankkeisiin, osa kehittää tanssin alan toimintaa.

Alasivuilta löydät tietoa Zodiakin meneillään olevista ja menneistä hankkeista. Lisätietoja Zodiakin vuosittaisista yhteistyöverkostoista löydät vuosikertomuksistamme.
Kuva: Janina Rajakangas
Tässä hankkeessa Zodiak kehittää ja laajentaa toimintaansa ikääntyvien ihmisten kanssa. Hankkeessa koulutetaan tanssikavereita, jotka vierailevat sekä hoivalaitoksissa että kotona asuvien vanhusten luona.
Kuva: Sanni Siira / Janina Rajakangas: Teini (2021)
Jane ja Aatos Erkon säätiö on myöntänyt Zodiakille 410 000 euroa hankkeeseen Zodiak 2025 – Z-nuoret. Hanke toteutuu vuosina 2021–2025.
Kuva: Uupi Tirronen
TALK on kielten opetukseen perustettu työpajamenetelmä, joka on kehitetty Zodiak – Uuden tanssin keskuksessa. Työpajoja ohjaa tanssitaiteilija ja ne tarjoavat toiminnallisia, liikkeeseen perustuvia tapoja kielten opiskeluun. Järjestämme tilauksesta…
Big Pulse Dance Alliance (BPDA) on uusi 12 eurooppalaisen tanssifestivaalin ja -instituution verkosto. Verkostokumppanien yhteisenä tavoitteena on kehittää ja vahvistaa nykytanssin kenttää. Ohjelma on valittu Euroopan unionin Luova Eurooppa -ohjelman…
Kuva: Katja Tähjä
Valokeilassa Koillinen on kolmivuotinen yhteisötaidehanke (2019–2021) Tapulikaupungin, Suutarilan, Siltamäen, Puistolan ja Tapanilan kaupunginosissa. Zodiak toimii hankkeessa yhdessä Helsingin Kaupunginteatterin, Pohjois-Helsingin Bändikoulun ja Teatteri…
Kuva: Helsinki Biennaali
Zodiak on mukana Helsinki Biennaalin ohjelmistossa kuvataiteilija Joni Kärkkäisen ja tanssitaiteilija Jukka Tarvaisen yhteistyönä toteutettavalla toiminallisella taideteoksella Muuri. Koronaviruksen (COVID-19) aiheuttaman poikkeuksellisen globaalin…
Kuva: Sari Antikainen
Zodiak on tarjonnut yhdessä Liisa Pentti + Co:n kanssa vuodesta 2015 alkaen autismin kirjon nuorille mahdollisuuden harrastaa tanssia ja etsiä tanssitaiteen keinoin väyliä itseilmaisuun ja luovaan toimintaan.
Kuva: Matti Kilponen / Sari Palmgren: Aidatut unelmat
Tanssiryhmä Ihanat on Zodiakin alaisuudessa toimiva tanssiryhmä, jossa tanssii erityisen ihania lapsia ja nuoria. Se on ollut toiminnassa vuodesta 2014 lähtien. Tanssitaiteilija Riina Hannuksela on ohjannut ryhmää sen perustamisesta lähtien.