Zodiak – Uuden tanssin keskus on Helsingin ainoa nykytanssille omistautunut esitys- ja tuotantotaho. Zodiak haistelee valppaasti nykytanssin uusia tuulia ja tuo näyttämölle kiinnostavimmat tekijät ja tuoreimmat ajatukset. Zodiakin kursseilla ja muissa tapahtumissa pääset mukaan yhteisöön, johon jokainen on tervetullut omana itsenään.

Zodiak toimii nykykoreografian ja nykyesityksen keskeisenä tuottajana ja esitystahona Suomessa. Zodiakin toimitilat sijaitsevat Kaapelitehtaalla Ruoholahdessa.

Zodiakin esitysohjelmisto on taiteellisesti kuratoitu ja perustuu pääosin avoimeen hakuun. Zodiakin tuotantotoiminnan ominaispiirteitä ovat teoskohtainen taiteilijakunta, osarahoitteinen tuotantotapa ja laaja kantaesitysohjelmisto. Yhteistyö on Zodiakin keskeinen toimintatapa.

Zodiak on myös tapahtumajärjestäjä. Vuosittain tuotettavan kansainvälisen Sivuaskel | Side Step -nykytanssifestivaalin lisäksi Zodiak järjestää vuosittain tanssin ammattilaisille suunnatun Työpajafestivaalin, yhteistyössä Tanssin talon ja Tanssille ry:n kanssa.

Zodiak on tanssin yleisötyön kotimainen pioneeri. Yleisötyö viriää Zodiakin omasta ohjelmatoiminnasta, taiteilijayhteisöstä ja osallistujapohjasta. Zodiakin yleisötyö on jakautunut esitysten yhteydessä toteutettavaan työhön, kurssitoimintaan sekä laajempiin yhteisötanssiprojekteihin.

Zodiak on vapaan tanssikentän merkittävin työllistäjä. Zodiak kehittää alan rakenteita muun muassa antamalla kulttuuripoliittisia lausuntoja. Zodiak tukee tanssin ammattilaisten työskentelyä myös järjestämällä koulutusta, mentorointia ja residenssejä.

Zodiak – Uuden tanssin keskusta ylläpitää Zodiak Presents ry. Zodiakin toimintaa tukevat opetus-ja kulttuuriministeriö ja Helsingin kaupunki.