Zodiak Laboratory on Zodiakin residenssikonsepti. Marraskuussa 2022 Z-Lab-residenssissä työskentele Sanni Kriikku.

Työstän Zodiak Laboratory -residenssissäni prinsessa-aiheista sooloesitystä. Teos on omakuva, se muuntuu ja elää elämäänsä sitä mukaa kun minä omaani. Käsittelen siinä prinsessahahmona esiintyen hallitsijuutta, hallintaa, hallinnan menettämistä ja katastrofaalisuutta.

Prinsessuus tarkoittaa minulle montaa asiaa. Se on sekä kiinnostava ja kummallinen yhteiskunnallinen instituutio että henkilökohtainen kompleksini.  Teos on inspiroitunut prinsessasatujen psykoanalyyttisistä tulkinnoista, mutta ennen kaikkea työskentelen esityksen parissa intuitiivisesti yrittäen löytää ilmaisun keinoiksi toisaalta kipeitä, toisaalta riemullisia ja vapauttavia tekoja ja aihioita.

Residenssijakson aikana syvennän teoksen metodologiaa, jota olen hahmotellut tanssijan maisteriopintojeni sooloprosessissa sekä syksyllä 2021 Routa Companyn residenssissä. Koitan myös pysytellä upeuden äärellä. Upeus on luonnostelemani feministinen vastine hallittujen säännönmukaisuuksien vastapainoksi Etienne Souriaun Art et Verité -teoksessa kartoitettuihin kauneuden määritelmien joukkoon. Upeus on eräänlaista post-kauneutta: seksuaalista, hysteeristä ja herkkää.