Zodiak on nykytanssin tuotantokeskus ja Helsingin tanssin aluekeskus. Vakituisen henkilökunnan lisäksi Zodiakilla on vuosittain yli 400 produktiokohtaista taiteilija-työtehtävää. Zodiakin tuotantoihin, hankkeisiin ja yleisötyötehtävien pariin voi päästä töihin erilaisten väylien kautta.

Teostuotannot

Järjestämme avoimen tuotantohaun vuosittain syys-lokakuussa. Esitysohjelmiston kuratointi ja valinnat pohjautuvat pääasiassa tähän avoimeen hakuun.

Zodiak toimii ohjelmistoon valittujen teosten osatuottajana ja solmii osatuotantosopimuksen teoksen koreografin tai koollekutsujan ja Zodiakin välille. Zodiak tukee osatuotantoympäristössä työskenteleviä työryhmiä ja taiteilijoita sekä toimii keskustelukumppanina tuotantoprosessissa. Zodiak ei omista teosta ja taiteelliset tekijänoikeudet ovat teoksella.

Esitysten kooollekutsujat/koreografit kokoavat itse työryhmänsä. Joskus Zodiakin osatuottamien teosten esiintyjiä haetaan koetanssien kautta. Ilmoitamme näistä verkkosivuillamme Uutisissa sekä sosiaalisessa mediassa.

Zodiak on laatinut yksityiskohtaiset osatuotanto-ohjeet, joihin tutustumista suosittelemme kaikille osatuotannoissa työskenteleville. Tuotanto-ohjeet voi pyytää tuottaja Varpu Niemiseltä.

Kurssiohjaus

Zodiak järjestää kursseja ja työpajoja sekä harrastajille että tanssin ja muun esittävän taiteen ammattilaisille. 

Kurssi- ja työpajatoiminnan tarkoituksena on laajentaa tanssitaitelijoiden työskentelymahdollisuuksia, tutustuttaa harrastajia nykytanssiin myös oman tekemisen kautta ja tarjota jaettu alusta nykytanssin praktiikoiden käsittelyyn.

Ammattilaistyöpajat tarjoavat lisäkouluttautumismahdollisuuksia ammattissa jo toimiville tanssitaiteilijoille. Ne keskittyvät yleensä johonkin nykytanssin praktiikkaan tai avaavat ohjaajan taiteellista työskentelyä. Osa kurssitoiminnasta on sidoksissa Zodiakin esitysohjelmistoon.

Työpaja- ja kurssi-ideoita voi lähettää Zodiakin tuotantohaun kautta sekä suoraan sähköpostitse tuottaja Elina Ruoho-Kurolalle. Työpajat voivat kuulua teosideaan tai olla erillinen kokonaisuus. Sähköpostitse voi myös ilmoittautua olevansa käytettävissä ohjaajana tai sijaisena Zodiakin kaikille avoimilla kursseilla.

Erillishankkeet

Zodiak toteuttaa erilaisia hankkeita niin esitystoiminnan kuin yleisökasvatuksen tiimoilta. Hankkeeseen palkattavia työntekijöitä haetaan yleensä joko avoimen haun kautta tai joskus myös suorarekrynä. Avoimista työpaikoista informoidaan Zodiakin verkkosivuilla ja uutiskirjeissä.