Zodiakin esitysohjelmisto on taiteellisesti kuratoitu. Kuratointi ja valinnat pohjautuvat pääasiassa vuosittain avattavaan avoimeen hakuun, mutta osa ohjelmistosta rakentuu esimerkiksi yhteistyöhankkeiden kautta. Seuraava tuotantohaku pidetään syys-lokakuussa 2020

Zodiak on ollut ikkuna uudelle nykytanssiajattelulle jo vuodesta 1986. Tänä päivänä Helsingin taide-elämä on runsaampaa kuin koskaan aikaisemmin. Zodiak haluaa jatkossakin olla taho, joka saattaa yleisön yhteen uuden, yllättävän ja uraauurtavan nykytanssin ja -esityksen kanssa.

Zodiakin tuotantomalli on pysynyt lähes muuttumattomana 20 vuotta. Tänä aikana nykytanssin kenttä on laajentunut ja tarve mahdollistaa eri muotoisia teoksia on kasvanut. Zodiak on aina tukenut eri uravaiheissa olevia tekijöitä, ja haluamme tehdä näin jatkossakin, mutta aiempaa monipuolisemmin. Tästä johtuen päivittimme syksyllä 2019 tuotantomalliamme ja -hakua.

Tuotantomallin selkein päivitys on uuden, isompien näyttämöiden esitysten mahdollistamiseksi luotu Zodiak CoCommission. Ohjelmiston rungon tulevat kuitenkin edelleen muodostamaan pääasiassa Zodiak Stagella toteutuvat osatuotannot eli Zodiak CoProductions. Z-free-konsepti päivittyi entistä selkeämmin residenssiksi Zodiak Laboratory -nimen alla.

Uusilla kategorioilla on toisistaan poikkeavat tuotantosyklit:

  • Zodiak Laboratory -residenssit tulevat tulee toteutumaan ½–1 vuoden kuluttua tuotantopäätöksestä
  • Zodiak CoProduction -kantaesitykset toteutuvat 1–1 ½ vuoden kuluttua päätöksestä
  • Zodiak CoCommission -kantaesitykset toteutuvat 2–5 vuoden kuluttua päätöksestä.

LISÄTIEDOT:

Harri Kuorelahti, taiteellinen johtaja, harri.kuorelahti@zodiak.fi
Varpu Nieminen
, tuottaja, varpu.nieminen@zodiak.fi, puh. 040 530 9799