Zodiakin tuotantohaku vuodelle 2024 on auki 7.10.–7.11.2022. Haemme ehdotuksia Zodiak CoProduction -osatuotannoiksi vuodelle 2024 sekä Zodiak Laboratory -residensseihin syksylle 2023 ja keväälle 2024.

Yleiset hakuohjeet

Zodiakin esitysohjelmisto on taiteellisesti kuratoitu. Kuratointi ja valinnat pohjautuvat pääasiassa tähän avoimeen hakuun, mutta osa ohjelmistosta rakentuu esimerkiksi yhteistyöhankkeiden kautta.

Syksyn 2022 tuotantohaun hakemukset käy läpi Zodiakin tulevan taiteellisen johtajan Jenni-Elina von Baghin johtama kolmehenkinen ohjelmistotyöryhmä.

Lue yleiset hakuohjeet

Kategoriat ja aikataulu

Tässä haussa on kaksi tuotantokategoriaa:

  • Zodiak Laboratory (syksy 2023 ja kevät 2024)
  • Zodiak CoProduction (2023)

Molempien viimeinen hakupäivä on ma 7.11.2022

Ilmoitamme nyt avatun haun tuotantopäätöksistä pe 17.3.2023. Vuoden 2024 kokonaisohjelmiston laatiminen edellyttää joustoa produktioiden tarkemmassa aikatauluttamisessa ohjelmistovalinnan jälkeen.

Zodiak CoCommission -tuotantokategorian hakuprosessia on muutettu tänä syksynä. Teosideoita ei enää haeta avoimen haun yhteydessä, vaan siirrymme CoCommissionin osalta dialogiseen kuratointimalliin.

Virikkeitä hakijoille

Haemme ehdotuksia, joissa on sisäänkirjoitettuna keskeinen suhde tanssiin ja keholliseen esitykseen sekä ajatus yleisösuhteen muodostumisesta. Ohjelmistoa valittaessa kiinnitetään huomiota teosideoiden ja koreografisen ajattelun omaperäisyyteen ja selkeyteen, sekä teosten avaamaan yleisösuhteeseen.

Kannustamme ajattelemaan ja kuvittelemaan esimerkiksi seuraavia asioita:

  • Mitä "uusi tanssi" voi pitää sisällään 2020-luvulla?
  • Millaiset aihealueet ja visiot tarvitsevat esilletulon tulevina vuosina/nyt?
  • Mihin suuntiin ja keiden toteuttamana nykytanssi ja -esitys voi kehittyä tai tehdä uusia avauksia?
  • Millaisia uusiakin yleisösuhteita teosehdotus voi luoda ja synnyttää?

Lopullisiin valintoihin vaikuttaa teosehdotusten muodostama taiteellinen kokonaisuus sekä niiden toteutusmahdollisuuksien realistisuus suhteessa Zodiakin tuotantoresursseihin ja aikatauluihin kunakin tuotantovuonna.

Zodiak Laboratory

Haluamme tällä tukimuodolla tarjota paikan taiteelliselle kokeilulle, ilman painetta tulevasta teoksesta.

Tässä haussa haemme ehdotuksia Zodiak Laboratory -residenssiin syksylle 2023 ja keväälle 2024. Voimme toteuttaa kummallakin kaudella kaksi residenssiä.

Lue lisää Zodiak Laboratorystä

Zodiak CoProduction

Tässä haussa haemme ehdotuksia kantaesitystuotannoiksi Zodiak CoProduction -kategoriaan vuodelle 2024. Zodiak CoProduction on nimensä mukaisesti osatuotantotuki, ja tuotantojen toteutuminen edellyttää myös muuta rahoitusta.

Lue lisää Zodiak CoProductionista

Zodiak CoCommission

CoCommission on pääasiassa Tanssin talossa tapahtuvien Zodiakin osatuotantojen mahdollistamiseksi luotu isomman kokoluokan teosten tuotantokategoria. Haluamme tämän tukimuodon myötä viedä suurempien näyttämöiden teosajattelun ja estetiikan 2020-luvulle, tinkimättä nykytaiteen ytimestä.

Seuraavien CoCommission-osatuotantojen Helsingin ensi-illat tulevat sijoittumaan vuosille 2025–2026.

Lue lisää CoCommission-tuotantotuesta