Tämän vuoden tanssin päivän (29.4.) julistuksen on antanut brittiläinen koreografi Akram Khan: "Tämä erityinen päivä on omistettu kielelle, jota jokainen maailmassa osaa. Se on kehomme ja sielumme luontainen kieli. Se on esi-isiemme ja lastemme kieli..."

Kansainvälistä tanssin päivää vietetään 29. huhtikuuta Jean Georges Noverren (1727-1810) syntymäpäivänä.

Joka vuosi ITI:n tanssikomitea pyytää Kansainvälisen tanssin päivän julistuksen joltain tunnetulta tanssitaiteilijalta. Vuoden 2009 julistus on pyydetty brittiläiseltä koreografilta Akram Khanilta.

"Tämä erityinen päivä on omistettu kielelle, jota jokainen maailmassa osaa. Se on kehomme ja sielumme luontainen kieli. Se on esi-isiemme ja lastemme kieli.

Tämä päivä on omistettu kaikille jumalille, guruille ja isovanhemmille, jotka ovat opettaneet ja inspiroineet meitä ja jokaiselle laululle, impulssille ja hetkelle, joka liikuttaa meitä.

Se on omistettu lapselle, joka toivoo pystyvänsä liikkumaan kuin tähti, ja äidille joka sanoo: Sinä osaat jo.

Tämä päivä on omistettu kaikille kehoille, jotka siirtävät oman historiansa tarinoihin ja huomisen unelmiin uskonnosta, ihonväristä ja kulttuurista riippumatta.

Tämä päivä on omistettu tanssille ja sen lukemattomille murteille ja sen suunnattomalle kyvylle ilmaista, muuttaa, yhdistää ja ilahduttaa."

(Käännös Tanssin Tiedotuskeskus: www.danceinfo.fi )