Kuva: Fe Avila
Olemme joutuneet siirtämään Davi Pontesin ja Wallace Ferreiran Repertório N.2 -teoksen esitysten alkamisaikaa lauantaina 3.2.. Syynä muutoksiin on on lentoliikenteen seisahtuminen työtaistelujen vuoksi 1.–2. helmikuuta.
Kuva: Andrea Macchia
Olemme joutuneet siirtämään Silvia Gribaudin GRAND JETÉ -teoksen esityksen uuteen ajankohtaan. Teos nähdään ennakkotiedoista poiketen Sivuaskel-festivaalilla sunnuntaina 4. helmikuuta, 2024 klo 18.00. Esityspaikka säilyy samana.
Keväällä 2024 Zodiak kutsuu katsomoonsa viisi nykytanssista innostunutta tai kiinnostunutta katsojaa ensi-iltatestaajiksi.
Sara Grotenfelt – Selma Reynisdóttir: HOPP / kuva: Helen Korpak
Zodiak – Uuden tanssin keskuksen kevään 2024 kausiohjelmisto on nyt julkistettu. Ohjelmassa nähdään viisi kantaesitystä sekä kolmen työryhmän residenssidemot. Kantaesityksistä neljä nähdään Zodiak Stagella ja yksi Tanssin talon Pannuhallissa.
Florentina Holzinger: TANZ / kuva: Eva Würdinger
Zodiak – Uuden tanssin keskuksen kansainvälinen Sivuaskel / Side Step Festival järjestetään seuraavan kerran 1.–11.2. helmikuuta 2024. Festivaali tuo Kaapelitehtaalle kuusi kansainvälistä vierailuteosta ja yhden kantaesityksen. Neljä teosta nähdään…
Zodiakin tuotantohaku vuosille 2025–2027 on auki 6.9.–4.10.2023. Haemme ehdotuksia Zodiak CoProduction -osatuotannoiksi vuodelle 2025, Zodiak Laboratory -residensseihin syksylle 2024 ja keväälle 2025 sekä ideoita Zodiak CoCommission -tuotannoiksi vuosille…
Kuva: Tuukka Ervasti
Zodiak-nuoret on Uuden tanssin keskus Zodiakin viisivuotinen erityishanke, jonka kohderyhmänä ovat yläaste- ja lukioikäiset nuoret. Hankkeen osana tuotetaan kaksi uutta nykytanssiteosta. Niistä jälkimmäinen, koreografi Sonya Lindforsin something like this…
Selvitys tanssin ja sirkuksen kiertuehankkeista löytää ratkaisuja rakenteellisiin ongelmiin: tarvitaan yhteistyötä, kulttuuripoliittista tahtotilaa ja kohdennettua tukea.
Kuva: Rea-Liina Brunou
Nuoret tanssijat on 15-20-vuotiaille suunnattu Tanssivintin ja Uuden tanssin keskus Zodiakin yhteinen esiintyvä ryhmä.  Ryhmän seuraava hakutilaisuus pidetään 10.6. Kaapelitehtaalla.
Andrea Zanoli: OVERTOUR
Zodiakin kansainvälisen Sivuaskel-nykytanssifestivaalin ohjelmisto on nyt julkaistu kokonaisuudessaan. Vuoden 2023 festivaalin ohjelmaan kuuluu esitysten lisäksi keskusteluja, elokuvia, videoteoksia sekä yksi ammattilaisille suunnattu työpaja.
Cullberg / Jefta van Dinther: On Earth I'm Done: Mountains. Kuva: Urban Jörén
Zodiak ja Sivuaskel-festivaali ovat mukana Veikkauksen kaksi yhden hinnalla -etukampanjassa. Suomen Teatterit ry:n kanssa toteutettava kampanja on suunnattu Veikkauksen Etuasiakkaille.
Kuva: Timo Wright / Sivuaskel-festivaali 2019
Zodiak hakee yleisötyöntekijää yleisötyön ja markkinoinnin tehtäviin kahden vuoden määräaikaiseen työsuhteeseen. Haku on avoinna 16.1.–29.1.2023.