Satu Palokankaan vetämä yhteisöllinen liiketyöpaja LIIKEKUORO pitää yleisölle avoimen demonstraation sunnuntaina 26.4. klo 13. Avoimien ovien tapahtumassa on mahdollisuus tutustua liikekuoro-metodiin ja Zodiakin yleisötyöhön.

Zodiakin yleisötyökurssien sisältöön ja monipuoliseen toimintaan voi lähiaikoina tutustua myös muutenkin kuin itse osallistumalla. Satu Palokankaan ohjaama liikekuoro, yhteisöllinen liiketyöpaja pitää kurssin päätteeksi avoimet ovet sunnuntaina 26.4. klo 13 Zodiakin harjoitussalissa C4 (Kaapelitehtaan C-rappu, 4. kerros). 

Kaikki ovat tervetulleet tutustumaan liikekuoron toimintaan, tilaisuudessa liikekuoro pitää lyhyen esityksen!

Liikekuoro on Rudolf Labanin (1879-1958) kehittämä yhteisöllinen koreografian muoto, joka mahdollistaa valittujen teemojen käsittelyn liikkeellisen ajattelun kautta. Labanin omin sanoin liikekuoron tehtävänä on toimia välittäjänä tanssitaiteen ja harrastajien tanssillisen kokemisen, liikunnan ilon, välillä.

"Aivan samoin kuin luomme vapaasti yhdistäen maallisia laulukuoroja nauttiaksemme musiikin tuoman ilon siunauksista, samoin haluamme liikekuoroissa olla osallisena tanssillisen ilon elähdyttävästä voimasta." Tämän Rudolf Laban kirjoitti vuonna 1927, ote Tiina Suhosen toimittamasta kirjasta  Hetken vangit  – Koreografien ja tanssikriitikkojen kirjoituksia (1991).

 

Lue lisää liikekuorosta