Nuorisofestari Lokaviikot tarjoaa monenlaista toimintaa helsinkiläisnuorille syyslomaviikolla. Zodiak on mukana tapahtumassa tanssia, teatteria, parkouria ja kännykkäelokuvia yhdistävällä työpajalla.

Lokaviikot on uusi nuorisofestivaali, jonka järjestäjinä toimivat Helsingin kaupungin kulttuuriasiainkeskus, nuorisoasiainkeskus ja kaupunginkirjasto. Festivaali tarjoaa monenlaista toimintaa ja tapahtumaa 13-25-vuotiaille koululaisten syyslomaviikolla 12.-19.10.2008.

Lokaviikkojen ytimessä ovat erilaiset työpajat. Myös Zodiak on mukana nuorten työpajatoiminnassa: Zodiak järjestää yhdessä Teatterimuseon, m-cultin ja Suomen valokuvataiteen museon kanssa 13-17-vuotiaille suunnatun työpajan Repeat–Pause–Edit. Työpaja yhdistää teatteria, tanssia ja parkouria sekä kännykällä tehtäviä lyhytelokuvia. Työpajan aikana osallistujat saavat opastusta kännykkäelokuvan tekoon: kuvaukseen, leikkaukseen, editointiin ja leffojen julkaisemiseen netissä. Lyhytelokuvien materiaalina käytetään tanssia, teatteria ja parkouria. Näitä kolmea lajia harjoitellaan alan ammattilaisten johdolla pienryhmissä.

Lisätietoa tapahtumasta: www.lokaviikot.fi

Lokaviikkojen yhteistyökumppaneita ovat Designmuseo, Nykytaiteen museo Kiasma, Helsingin kaupungin taidemuseo Tennispalatsi, Sinebrychoffin Taidemuseo, Uuden tanssin keskus Zodiak, Ateneum, Suomen valokuvataiteen museo, Helsingin kaupunginteatteri, Helsingin kaupunginorkesteri, Suomen Kansallisteatteri, Teatterimuseo ja Gallen-Kallelan museo.

 

Repeat-Pause-Edit