Zodiak on mukana viime syksynä käynnistyneessä kansainvälisessä yleisötutukimushankkeessa. ASSET – Audience Segmentation System in European Theatres -hankkeessa rakennetaan teatterin, nykysirkuksen ja nykytanssin kentälle uutta yleisötutkimuksen osaamista.

Hankkeen Suomen osion toteutuksesta vastaa Metropolia. Mukana kehittämistyössä ovat Zodiakin lisäksi Suomen Kansallisteatteri, Aleksanterin teatteri ja Cirko - Uuden sirkuksen keskus.

Hankkeeseen liittyvät ensimmäiset yleisökyselyt ovat nyt käynnissä. Zodiakin toimintaa koskevaan kyselyyn voi vastata täällä:
https://research.audiencesurveys.org/s.asp?k=155317325764

Kyselyt ovat identtiset kaikissa kohdemaissa ja kaikilla tutkimuksen kohteena olevilla toimijoilla. Zodiak saa itseään koskevan tutkimusaineiston käyttöönsä.

Pilotointi toteutetaan 20:ssä eurooppalaisessa teatterissa, viidessä eri maassa. Suomessa hanketta rahoittavat Creative Europe ja Opetushallitus.

ASSET-hanketta koordinoi Akademie Muzickych Umeni V Praze Tsekeistä. Yleisötutkimuksen, segmentoinnin ja datan keräämisen asiantuntijana toimii The Audience Agency Isosta-Britanniasta.

Muita kumppaneita ovat Ig Kultur Osterreich - Interessensg Emeinschaft Der Freien Kulturarbeit Verein (Itävalta), Fondatsiya Art Prodzhekts (Bulgaria), Narodno Sveuciliste Dubrava (Kroatia) ja Institut Umeni - Divadelni Ustav (Tsekki) sekä suuri määrä omaleimaisia ja uniikkeja taideorganisaatioita.