Tanssija-koreografi Joona Halosen ensimmäinen ryhmäteos ammattitanssijoille,Whispering Cosmos, sai ensi-iltansa Zodiakissa 12.3.2009. Samalla avautui myös Galleria Kandelan uusin teos, valosuunnittelija Johanna Naalisvaaran valoteos Vihreä Zodiakin yleisöaulassa.

Z 12.3.2009

Kuvassa taiteilija itse ja taiteilijan lapsi teoksen ääressä. Uniikeista lasilevyistä ja hiljalleen vaihtuvista valoista muodostuva teos sai monet toivomaan vastaavanlaista teosta omaan kotiinsa, niin ihastuttava ja tunnelmallinen se on!

Z 12.3.2009

Näyttelyn avajaisissa nautittiin antimia herkkupöydästä, jossa tarjoilut olivat teoksen teeman mukaisia – vihreitä. Yllä olevassa kuvassa Zodiakin toiminnanjohtaja Raija Ojala ja yleisötyöntekijä Katja Kirsi – molemmat myös pukeutuneina vihreään.

Illan kohokohta oli Joona Halosen uutuusteos Whispering Cosmos, joka oli tanssija-koreografin ensimmäinen ryhmäteos ammattitanssijoille. Nyt-hetkessä elävä Whispering Cosmos luottaa liikkeeseen ja liikkeen voimaan, turhia selittelemättä. Katsojat saavat esityksessä päähänsä kuulosuojaimet, jotka muuttavat katsojakokemusta ja terästävät aistit. Haltioitunut ensi-iltayleisö todisti: tämä teos on todellinen taiteellinen napakymppi.

20090312d.jpg

Ja taas päästiin juhlistamaan ensi-iltaa! Kuvassa teoksen tanssijat Mirva Mäkinen, Sakari Saikkonen ja Satu Elovaara seuraavat penkillä istuen punatukkaisen Reijä Wäreen vyönpujottelua.

Z 12.3.2009 

Koreografi Joona Halonen yllä kuvassa keskellä.

20090312e.jpg

Kuten Zodiakin ensi-illoissa on tapana, riemukas ilta jatkui hyvässä seurassa pitkälle yöhön.