Yhdeksäs Sivuaskel / Side Step -festivaali tarjosi jälleen mieleenpainuvia hetkiä talvisessa Helsingissä. Jokavuotiseksi muuttunut nykytanssifestivaali on aina enemmän kuin vain sarja esityksiä, ja niin tänäkin vuonna: festivaaliohjelmassa oli kiinnostavien koti- ja ulkomaisten esitysten lisäksi luentoja, keskusteluja ja tapahtumia.

sa2011_01.jpg

Sivuaskel-esityksiä nähtiin Zodiakin oman näyttämön ja C4-salin lisäksi Kaapelitehtaan Pannuhallissa, joka muuntui viikon aikana monenlaiseksi. Kuvassa alla rakennetaan koreografi Thomas Lehmenin sooloteoksen Lehmen lernt näyttämökuvaa.

sa2011_03.jpg

Festivaalin luentosarjassa Pannuhallin lämpiössä kuultiin mm. tutkija Hanna Järvisen luento feministisen esitystaiteen historiasta. Kaikki luennot olivat tuttuun tapaan kaikille avoimia ja maksuttomia.  

sa2011_02.jpg

Esitysten jälkeisten yleisökeskustelujen vetäjänä toimi hollantilainen Jeroen Fabius. Kuvassa alla Fabiuksen kanssa keskustelemassa Magical-teoksen tekijäkaksikko Anne Juren ja Annie Dorsen.

sa2011_06.jpg

 Sivuaskel 2011 oli festivaalihistorian suurin yleisömenestys. Miltei kaikki esitykset olivat täynnä ja festivaalipasseja myytiin ennätysmäärä. Yleisökyselyn perusteella Sivuaskel löysi paljon uutta yleisöä, sillä moni oli festivaalilla nyt ensimmäistä kertaa. Toisaalta festivaali oli myös tärkeä kohtaamispaikka vakiokävijöille ja alan ammattilaisille.

sa2011_04.jpg

 Sivuaskel 2011 -festivaalin kuratoinnista vastasi Zodiakin kansainvälisten asioiden vastaava Harri Kuorelahti yhdessä Jenni Koistisen ja Eeva Muilun kanssa. Alla kuvassa Kuorelahti yhdessä festivaalin esiintyjävieraiden Yann Leguayn ja Dinozordin kanssa.

 sa2011_05.jpg

Lämmin kiitos kaikille festivaalikävijöille, taiteilijoille ja työntekijöille. Tästä on hyvä jatkaa kohti kevättä!

sa2011_07.jpg