Good Vibes East on Zodiakin uusi Helsingin mallin hanke. Hankekauden 2022–2024 työskentelyn teemana on kulttuurisensitiivinen ja antirasistinen toiminta.

Good Vibes East tuo katu- ja nykytanssia Kontulan alueelle. GVE:n hanketaiteilijoina työskentelevät Akim Bakhtaoui ja Hozan Omar. Heidän lisäkseen toimintaan osallistuu taiteilijoita, joilla on omakohtainen kokemus monikulttuurisuuteen. Hanketaiteilijat paitsi opettavat tanssia, myös katutanssien kulttuurisesta taustasta ja yhteisöllisyydestä.

Hankkeen ensimmäisen vuoden kohderyhmän muodostavat nuoret, mutta toiminta pyrkii tavoittamaan laajasti eri ikäisiä kontulalaisia koko hankekauden ajan. Hankkeen toiminta lähtee liikkeelle juhlateeman kautta ja hanketaiteilijat tulevat juhlistamaan eri kulttuurien merkkipäiviä Kontulan alueella pitkin vuotta.

Good Vibes Eastin toiminta käynnistyi toukokuussa Kurkijamit-lastentapahtumassa yhdessä Trash Heroesin kanssa sekä tanssinopetukseen liittyvällä toiminnalla Kontulan nuorisokeskus Luupissa. Kesällä GVE on mukana järjestämässä Pride-ohjelmaa Luupissa sekä tuottaa Kontula Live! -tapahtumaan 18.–20.8.2022 nuorille suunnatun katutanssibattlen yhteistyössä Call out Suomen kanssa.

Toiminta pyrkii rakentamaan siltoja myös keskustan ja lähiön välille. Tarjoamme kontulalaisille mahdollisuuksia tulla katsomaan tanssiteoksia ja osallistumaan tanssitapahtumiin metroradan läntiseen päähän Kaapelitehtaalle. Ensimmäisenä tämä toteutuu Zodiakin syksyn esitysohjelmistossa nähtävän Akim Bakhtaouin esikoisteoksen Humanculus myötä.

Akim Bakhtauoi on suomalais-marokkolainen katutanssien moniosaaja ja nykytanssin ammattilainen. Bakhtaoui on kiinnostunut katutanssin mahdollisuuksista nykytaiteen kentällä, rikkomaan taideyleisön kuplaa ja avaamalla nykytanssin kenttää laajemmille yleisöille.

Hozan Omar on Suomessa kasvanut kurdilainen, poppingiin erikoistunut katutanssija. Omarilla on yli 10 vuoden kokemus tanssijana, tanssinopettajana sekä lasten, nuorten ja maahanmuuttajataustaisten kanssa työskentelystä.

Lisätietoja Good Vibes East -hankesivulla.

Seuraa hanketta Instagramissa: @goodvibeseast