Good Vibes East on Zodiakin uusi Helsingin mallin hanke. Hankekauden 2022–2024 työskentelyn teemana on kulttuurisensitiivinen ja antirasistinen toiminta. Hanketaiteilijoina työskentelevät Akim Bakhtaoui ja Hozan Omar sekä taiteilijoita, joilla on omakohtainen kokemus monikulttuurisuudesta.

Good Vibes East tuottaa monimuotoista tanssia Kontulaan sekä sen lähialueille Mellunmäkeen, Vesalaan, Kurkimäkeen ja Kivikkoon. Hankkeen tavoitteena on aikaansaada liikettä, joka tapahtuu ihmisten arjessa ja kohtaamisissa toisten, erilaisista taustoista ja kokemusmaailmoista tulevien ihmisten kanssa. 

Hanketaiteilijat Akim Bakhtauoi ja Hozan Omar paitsi opettavat liikettä ja tanssia, myös katutanssien kulttuurista ja yhteisöllistä taustaa, tanssitaiteen historiaa sekä tanssitapahtumien järjestämistä. Bakhtauoilla ja Omarilla on omakohtainen ymmärrys erilaisten kulttuurien välissä toimimisesta. Hankkeen ensimmäisen vuoden kohderyhmän muodostavat nuoret, mutta toiminta pyrkii tavoittamaan laajasti eri ikäisiä kontulalaisia koko hankekauden ajan.

Hankkeen toiminta lähtee liikkeelle juhlateeman kautta ja hanketaiteilijat tulevat juhlistamaan eri kulttuurien merkkipäiviä Kontulan alueella pitkin vuotta. Toiminta pyrkii rakentamaan siltoja myös keskustan ja lähiön välille. Tarjoamme kontulalaisille mahdollisuuksia tulla katsomaan tanssiteoksia ja osallistumaan tanssitapahtumiin metroradan läntiseen päähän Kaapelitehtaalle.

Tanssin ja kehollisten lähestymistapojen vahvuus on kokemuksellisuus ja toisen kohtaaminen. Keho on jokaisen ensisijainen olinpaikka maailmassa – samalla se on myös suodatin maailman ja jokaisen yksilön välissä. Hanke tarjoaa Kontulan alueen asukkaille yhteisöllisen taiteen tekemisen ja vaikuttamisen tapoja, jotka vahvistavat identiteettiä, omanarvontuntoa sekä osallisuutta ympäröivään yhteisöön. 

Toiminta tapahtuu yhdessä Kontulan asukkaiden ja alueen toimijoiden kanssa, sekä vuorovaikutuksessa myös tanssitaiteen kentän kanssa. Sen tavoitteena on mahdollistaa alusta myös tanssin sisäiselle kehitykselle katutanssien ja nykytanssin toimijoiden välisellä yhteistyöllä, luomalla uusia verkostoja sekä tuomalla yhteen erilaisia tekemisen tapoja. Hanke pyrkii löytyämään käytännön ratkaisuja siihen, miten voimme edistää taide- ja kulttuurikentän yhdenvertaisuutta ja miten Zodiak voi toimia liittolaisena niille, joilla ei vielä ole yhdenvertaisia mahdollisuuksia osallistua taidekentän toimintaan harrastajina ja ammattilaisina. 

 

Hanketaiteilijat

Hozan Omar

 

Hozan Omar dancing

Hozan Omar on Suomessa kasvanut kurdilainen katutanssija, joka on erikoistunut poppingiin. Hänellä on yli 10 vuoden kokemus tanssijana, tanssinopettajana sekä lasten, nuorten ja maahanmuuttajataustaisten kanssa työskentelystä.

 

Akim Bakhtauoi

 

Akim Bakhtauoi posing and looking straight to the camera

 

Akim Bakhtauoi on tanssija-koreografi ja katutanssien monitaitaja. Hän on kiinnostunut katutanssin mahdollisuuksista nykytaiteen kentällä, rikkomaan taideyleisön kuplaa ja avaamalla nykytanssin kenttää laajemmille yleisöille. Akim haluaa luoda taiteellisesta toiminnastaan mukaansatempaavaa ja ajatuksia herättäviä, mutta helposti lähestyttävää. Hänen toimintansa keskiössä ovat yhteisöllisyys, juhlistaminen sekä ilon ja inspiraation jakaminen. 

 

Seuraa toimintaa ja hankkeen tapahtumia Instagramissa @goodvibeseast.

Uutiset

Good Vibes East -hankkeen kesäprojekti

Kuvassa: Ama Kyei, Wanda Holopainen
Uutiset 31.5.2024
Taiteilijat työskentelevät yhdessä nuorten kanssa käyttäen yhteisötaiteen keinoja. Teokseen on valittu mukaan 10…

Nuori, etsitkö kesätöitä?

Ama Kyei ja oppilaat osana ONG Tamaee -säätiön toimintaa Beninissä.
Uutiset 25.3.2024
Kesätyöntekijänä osallistut tanssiin, liikkeeseen ja tekstiin pohjautuvan videoteoksen toteuttamiseen. Teoksen…

Katutanssiteos Humanculus koulukiertueelle osana Good Vibes East -hanketta

Kuva: Roza Ahmad. Kuva teoksen näyttämöversiosta syksyllä 2022.
Uutiset 26.2.2024
Teoksen koreografi Akim Bakhtaoui ja tanssija Hozan Omar ovat sovittaneet Humanculuksesta nuorille suunnatun version…

Helsingin malli: Good Vibes East

Kuva: Rosaliina Elgland / Zodiak
Uutiset 16.6.2022
Good Vibes East tuo katu- ja nykytanssia Kontulan alueelle. GVE:n hanketaiteilijoina työskentelevät Akim Bakhtaoui ja…