Carl Knif Company järjestää yhteistyössä Zodiak – Uuden tanssin keskuksen kanssa työpajan, jossa perehdytään koreografi Carl Knifin kehittämään somaattiseen metodiin HENGITYS-KATSE-TILA.

Hengitys-katse-tila -improvisaatiotekniikka perustuu oman kehon ja mielen aistimiseen ja yhteen saattamiseen. Tekniikan perustana toimii tiedostettu ja kontrolloitu hengitys. Metodi ammentaa vaikutteita meditaatiosta, joogasta ja pilateksesta ja sen tavoitteena on kokonaisvaltainen henkilökohtainen liikeilmaisu. Harjoitteet on suunniteltu saattamaan tekijät herkkään keskinäiseen vuorovaikutukseen ja tilalliseen tietoisuuteen. Metodi on alunperin kehitetty yhteistyössä CKC:n tanssijoiden kanssa koreografiseksi työkaluksi ja esiintymismetodiksi mutta sen yksinkertaiset ohjeet ja selkeästi etenevä rakenne tekee siitä oivan menetelmän jokaiselle tanssista ja omasta liikeilmaisustaan kiinnostuneelle henkilölle.

Työpaja soveltuu kaikille tanssista ja liikunnasta kiinnostuneille aikuisille henkilöille. Aiempaa tanssikokemusta ei vaadita.

Jonna Aaltonen (1972) on freelance-tanssitaiteilija (Turun konservatorio 1995), NLP Practitioner (True Hearts 2014) ja tanssi-liiketerapiamenetelmien ohjaaja (Eino Roiha-instituutti, Jyväskylän yliopisto, 2017).

Jonnan ja Carlin hedelmällinen yhteistyö on jatkunut jo yli kymmenen vuoden ajan, vuodesta 2007, jolloin ensi-iltansa sai Carlin intiimi duettoteos ”Oktoberord”. Jonna on siis ollut pitkään lähellä seuraamassa Carlin työskentelymenetelmän syntyä ja kehitystä.

Vuodesta 2011 Jonna on ohjannut ja kehittänyt myös omaa ”KehoNero”- työpajakokonaisuuttaan. Jonna on työskennellyt monipuolisesti tanssin ja teatterin saralla: nykytanssiteoksissa, tanssiteatteri-, musikaali- ja oopperaproduktioissa. 25-vuotisen kansainvälisen uransa aikana hän on toiminut tanssijana jo yli 80 teoksessa, yli 50 eri koreografin kanssa. Uransa 10 ensimmäistä vuotta Jonna työskenteli tanssijana kiinnityksellä mm. Norrdanissa Ruotsissa, VolksOperan baletissa Wienissä, Itävallassa ja Tukholman Kuninkaallisessa oopperassa. Vuonna 2006 Aaltonen asettui Suomeen ja on siitä lähtien toiminut vapaana tanssitaiteilijana. Jonnalle on tärkeää tuoda tanssia ulos teatterin seinien sisältä ihmisten luo: turuille ja toreille, kaduille, vanhainkoteihin, kouluihin ja päiväkoteihin.

Hänellä on myös kokemusta ohjaajan, harjoituttajan, koreografin assistentin, koreografin ja tanssinopettajan työstä. Lisäksi hän on toiminut sekä tuotannollisissa, että organisaattorin tehtävissä.