FYYSISEN DRAMATURGIAN TYÖPAJA

Miten se mitä tiedämme tänään vaikuttaa siihen miten lähestymme tansseja menneisyydessä? Koreografi Martin Nachbarin ohjaamassa työpajassa työskennellään menneiden tanssien parissa. Tarkoituksena on tunnistaa erot ja samankaltaisuudet lähtökohdissa ja estetiikassa oman tekemisen ja  aiempien tanssisukupolvien välillä. Millaista liikemateriaalia voi syntyä arkistojen muistoista ja materiaaleista tänään?

Kurssi on itsenäinen osa Zodiakin fyysisen dramaturgian (Physical Dramaturgy) kurssi kokonaisuutta. Fyysisen dramaturgian käsite on syntynyt Nachbarin ja dramaturgi Jeroen Peetersin pitkäaikaisen yhteistyön kautta. Sen tarkoituksena on tutkia liikkuvien kehojen muodostamia merkityskenttiä sekä tarjota työkaluja ideoiden ja keinojen analysointiin. Fyysisessä dramaturgiassa teoria ja käytäntö, liike ja reflektio limittyvät toisiinsa, luoden mahdollisuuden ajan, tilan, havainnon ja merkityksen kriittiselle ymmärrykselle.

Martin Nachbar (s. 1971) on opiskellut Amsterdamin SNDO:ssa, Brysselin PARTS:ssa ja New Yorkissa. Nachbar kuuluu B.D.C.-kollektiivin perustajiin ja on työskennellyt tanssijana niin Les Ballets C de la B:n, Vera Manteron, Meg Stuartin, Nicole Beutlerin kuin Thomas Lehmenin teoksissa. Hänen yhteistyökumppaneihin lukeutuvat mm. Jeroen Peeters ja Jochen Roller. Nachbarin teoksia kuvataan usein leikkisiksi lähestymisiksi hyvin erilaisiin teemoihin ja niille on luonteenomaista tanssin, koreografian, dramaturgian, tekstin ja visuaalisen median yhdistäminen. 

Tuo mukanasi video, valokuva, teksti ja/tai liikemateriaalia taiteilijalta, joka kiehtoo sinua.

AIKA: to-la 6.-8.2. klo 10-15
PAIKKA: Zodiak studio C4
HINTA: 100€

Ilmoittautuminen 23.1. mennessä

Sitovat ilmoittautumiset kurssille viimeistään seitsemän päivää ennen kurssin alkua. Tämän jälkeen osallistumisen voi peruuttaa vain lääkärintodistuksella. Todistuksen puuttuessa peruutuksesta peritään kurssimaksu kokonaisuudessaan. Lisätietoja elina.ruoho-kurola@zodiak.fi

Nimi/Name

Säköposti/Email

Katuosoite/Street address

Postinumero/Zip

Postitoimipaikka/City

Puhelinnumero/Phone