Nuoret tanssijat ja tanssinharrastajat saapuvat Zodiakin näyttämölle! Tanssivintin Intensiivit sekä Zodiakin ja Tanssivintin yhteinen nuorten ryhmä esiintyvät Sara Grotenfeltin, Kati Korosuon ja taidekollektiivi Energpriestsin teoksissa. 

Zodiak ja Tanssivintti ovat aloittaneet yhteistyön vuoden 2021 alussa. Ryhmän tarkoituksena on saattaa yhteen nykytanssin koreografit ja lahjakkaat nuoret. Työskentelyn fokuksessa on esiintyminen ja esiintyjyys. Tavoitteena on tarjota nuorille mahdollisuus pitkäjänteiseen työskentelyyn nykytanssin esiintyvässä ryhmässä. Toukokuussa nähtävä kokonaisuus on ensimmäinen teosilta yleisölle. 

Kevätnäytöksessä nähtävä Kati Korosuon Them Merphing Too on hengästyttävä ja intensiivinen hetkessäsyntyvän koreografian teos, jossa tanssi juhlii ihmistä. Sara Grotenfeltin teos Intensiiveille on melankolinen maisema, jossa merkitykset muuttavat muotoaan. Energpriestsin koreografioimassa Kehomeditaatiossa nuoret ohjaavat yleisöä puhuen sisäiselle tutkimusmatkalle. Teksti on luotu yhteistyössä nuorten ja Energpriests:n kanssa. Lisäksi näytöksessä nähdään tanssijoiden omia sooloja. 

Tanssivintti on lähes 40 vuotta Helsingissä toiminut tanssikoulu, joka pyrkii aktiivisesti tuomaan tanssin harrastamista ja ammattikenttää lähemmäs toisiaan. Koulun opetus koostuu edistyneen tason avoimista tanssin viikkotunneista sekä syventävästä ohjelmasta. Tanssivintin erityisenä tavoitteena on toimia tukiverkkona niille nuorille, jotka haluavat toteuttaa tanssia taiteena jo ennen mahdolliseen tanssin ammattikoulutukseen hakeutumista.

Nuorten ryhmään ja Intensiiveihin haetaan uusia tanssijoita ensi syksyksi. Lisää tietoa Tanssivintin ja Zodiakin somekanavissa ja nettisivuilla kevään aikana!