Ervi Sirénin uutuusteos Viita sai ensi-iltansa torstaina 18.9. Erinomaisen tanssijakaartin upea, monitahoinen esitys keräsi katsomon pullolleen - onneksi myös talon väki mahtui lisätuoleille mukaan tanssielämykseen :) Esityksen jälkeen takahuoneessa pidettiin tuttuun tapaan ensi-iltajuhlat.

Z 18.9.2008

Perjantaina 19.9. Zodiakin koreografikollektiivi Z-score ja dramaturgi Steve Valk esittelivät tulevan projektin hahmotelmia ja työprosessin aikana syntyneitä ajatuksia. Z-score ja Valk valmistelevat prosessimaista tilausteosta helmikuun 2009 Sivuaskel/Side Step -festivaalille Zodiakissa. Tilausteos on sosiaalisen koreografian projekti, joka luo festivaalista taatusti ainutkertaisen, unohtumattoman ja uutta synnyttävän tapahtuman. 

Z 19.9.2008

Dramaturgi Steve Valk on pitkän uransa aikana työskennellyt mm. koreografi William Forsythen, ohjaaja Robert Wilsonin ja kirjailija Heiner Müllerin kanssa. Suomessa Valk on aiemmin vieraillut luennoitsijana Zodiakissa yhdessä koreografi Michael Klienin kanssa.

Z 19.9.2008

Steve Valk on viime vuosina keskittynyt tutkimaan ja kehittämään koreografian, dramaturgian ja esteettisen toiminnan mahdollisuuksia sosiaalisena muutosvoimana. Käynnissä oleva sosiaalisen koreografian projekti luo monia verkostoja ja yhteyksiä niin Suomessa kuin ulkomaillakin, ja se kutsuu piiriinsä ihmisiä eri aloilta ja elämänvaiheilta.

Z 19.9.2008

Projektin koollekutsujana on toiminut Zodiakin taiteellinen johtaja, koreografi Kirsi Monni. Projektin luovat ja toteuttavat Z-scoren koreografit Jenni Koistinen, Jaakko Simola, Riikka Theresa Innanen, Heli Meklin, Sari Palmgren, Anu Rajala ja Virva Talonen.