Tervetuloa kokemaan Sivuaskelen viikon mittainen villisti rehottava dramaturgia. Luvassa on intensiivisiä, eri mittaisia ja edestakaisia matkoja bilevuorten huipuilta häröileviin laaksoihin!

Tämän vuoden Sivuaskel-festivaalin ohjelmakokonaisuus on syntynyt halustamme luoda kokonaisuus, jossa keskiössä ovat taiteen tekemisen, vision, ilmaisuvoiman, praktiikan ja taiteilijapersoonan antaman löylyn moninaisuus; festivaalinkokonaisuus ei asetu yhteen otsikkoon, toiveeseen tai vaateeseen.

Haluamme asettaa Sivuaskel 2020 -festivaalin juhliksi monenlaisille tavoille kutsua katsojaa mukaan festivaalilla koettavien hyvinkin erilaisten taiteilijoiden teosmaailmoihin ja niidensynnyttämään kokemuksellisuuteen ja merkillisyyksiin. Festivaalin tämän vuoden teokset ovat sekä ylenpalttisia että pienieleisyydessäänkin mahdikkaita. Mukana on myös teoksia, jotka virittyvät esitystapahtumaan hienovaraisesti – silti, tai juuri siitä syystä erityisen väkevästi.

Vaikka teosten tematiikat eivät niputu yhteen, ovat esiintyjäntyön taide ja persoonallisuus seikkoja, jotka ovat meitä kiehtoneet ja kutsuneet puoleensa, vahvan koreografisen teosajattelun lisänä. Olemme halunneet tarjota koettaviksi teoksia, joiden kaltaista energiaa, estetiikkaa tai asennetta ei meillä usein koeta. Teoksia, joissa henkilökohtainen ja tietty omalakinen extravaganza yhdistyvät riemastuttavalla ja ihmetyttävällä tavalla – samalla hiljaa tai röyhkeänä kokijan sisäistä maailmaa kutitellen.

Olemme halunneet kutsua mukaan myös kotimaisia nuoren polven tekijöitä ja asettaa festivaalin heidän työnsä esilletulon alustaksi, olennaisena osana sen kansainvälistä ohjelmaa. Haluamme samalla antaa tukea nuorten taiteilijoiden teosajattelun ja esiintyjäntyön pitkäjänteisempiin yleisökohtaamisiin.

2020 Sivuaskel haluaa erityisesti juhlia tämän ajan tanssi- ja esitystaiteen monipuolisuutta ja sen rikkautta tapahtumallisuuden myötä. Festivaali on myös yhteentulemisien aikaa, jotta voimme puhua taiteesta seuraavinakin vuosina siellä ja täällä yllättäen ja harkitusti. Ja mikä myös mainiointa, Sivuaskel tekee tänä vuonna kolme päräyttävää ohjelmallista klubi-iltaa yhteisesti nautittaviksi. Keskuspisteenä toimii Zodiakin aulaan festivaaliviikoksi asettuvaa Side Bar. Baari on aina auki tuntia ennen ensimmäistä tapahtumaa ja klubi-iltoina koko illan.

Taide tekee vallitseviin ideaaleihin halkeamia, joista valo pääsee sisään. Kutsumme yleisöä Sivuaskeleelle kulkemaan näitä halkeamia ja antautumaan siellä nouseville ehdotuksille ja havainnoille. Juhlimaan taiteen kauneutta ja rosoisuutta. La Vie En Rose!

Festivaalikuraattorit
Harri Kuorelahti
Elina Pirinen

 

Sivuaskel liput 2020

Festivaalipassi
60 € (sis. toimitusmaksun, 6 teosta + 2 klubia)

Festivaalipassilla voit lunastaa esityskohtaiset liput kaikkiin pääsymaksullisiin festivaaliesityksiin (1 esityskerta/teos).

Sisäänpääsyn esityksiin varmistat hankkimalla jo festivaalipassin oston yhteydessä esityskohtaiset liput haluttuihin näytöksiin. Huom. Pelkkä passi ei toimi esityslippuna eikä takaa paikkaa esityksiin.

Festivaalipasseja voi ostaa Tiketistä tai Zodiakista. Kätevin tapa on ostaa festivaalipassi Tiketin verkkopalvelusta ja varata samalla esityskohtaiset paikkaliput.

Esitä sekä passi että esityskohtainen lippu ovella, kun saavut esitykseen. Sekä festivaalipassi että esityskohtaiset liput ovat henkilökohtaisia.

Festivaalipasseja on myynnissä rajoitettu määrä.

Yksittäisliput

Esitykset Kaapelitehtaalla: 30,50/24,50/16,50 €
Hinnat alkaen Tiketistä toimituskuluineen.

Esitykset Stoassa: 31,00/25,00/16,50 €.
Hinnat alkaen Lippu.fi:stä toimituskuluineen.

Alennushinta koskee opiskelijoita, eläkeläisiä, työttömiä ja teatteri- ja tanssialan ammattilaisia. Alennuksen saa näyttämällä siihen oikeuttavan voimassa olevan todistuksen.

Huomioitavaa

  • Zodiakin sarjakortti ja sarjalippu eivät käy festivaaliesityksiin.
  • Lunastettuja lippuja ei vaihdeta eikä osteta takaisin.
  • Zodiak ei ota vastaan lippuvarauksia sähköpostilla tai tekstiviestillä.