Kiinnostaako sinua taide ja esitys? Tanssitaiteilija Kati Raatikainen kutsuu yli 15-vuotiaita Koillis-Helsingissä asuvia taiteen ja kulttuurin ystäviä mukaan tekemään ja tuottamaan alueelle omia kevytrakenteisia taidetapahtumia ja esityksiä vuoden 2021 aikana. Haku 13.12. mennessä.

Haluaisitko tutustua ja syventää käsitystäsi taiteesta ryhmässä? Haluaisitko tehdä oman esityksen tai tuoda taidetta omalle asuinalueellesi, tiettyyn paikkaan naapurustossasi tai omaan yhteisöösi?

Valokeilassa koillinen -hanke jatkuu kolmatta vuotta Tapanilan, Puistolan, Suutarilan, Siltamäen, Töyrynummen ja Tapulikaupungin alueella. Tanssitaiteilija Kati Raatikainen kutsuu yli 15-vuotiaita Koillis-Helsingissä asuviataiteen ja kulttuurin ystäviä mukaan tekemään ja tuottamaan alueelle omia kevytrakenteisia taidetapahtumia ja esityksiä vuoden 2021 aikana.

Koillisesta koilliseen -projekti koostuu työpajoista, luennoista, esitys- ja museovierailuista sekä lopulta omien taidetekojen tai esitysten saattamisesta yleisön koettavaksi. Oma taideteko voi olla muodoltaan lähes mitä vain. Esimerkiksi esitys, puutarhakestit, konsertti, näyttely, ympäristötaideteos, kaupunginosakävely, blogi tai podcast.

Keskeistä projektissa on alueellinen ulottuvuus ja se, mitä kukin osallistuja haluaa teollaan tukea tai lisätä omalla asuinalueellaan ja omassa yhteisössään.

Omat taideteot ja tapahtumat voi toteuttaa yhteistyössä Raatikaisen tai muiden Valokeilassa Koillisen taiteilijoiden kanssa Helsingin Kaupunginteatterista, Teatteri Tuikkeesta tai Pohjois-Helsingin bändikoulusta. Projektissa voi myös esiintyä itse tai mukaan voi kutsua jonkin paikallisen harrasteryhmän tai toimijan.

Työpajat keskittyvät kahteen osa-alueeseen, joista toinen johdattaa osallistujat esityksen tekemisen äärelle yksinkertaisten harjoitusten kautta Kati Raatikaisen ja muiden Valokeilassa koillisen taiteilijoiden johdolla. Toista osa-aluetta tapahtuman järjestämistä harjoitellaan kuratoimisen ja käytännön tuotantotyön näkökulmasta Zodiakin taiteellisen johtajan Harri Kuorelahden sekä tanssitaiteilijan ja tuottajan Anna Koskelan johdolla.

Tämän lisäksi projektiin kuuluu neljä keskustelutilaisuutta alueen kirjastoilla keskiviikkoiltoina (korvaa ko. viikon tapaamisen). Teemme myös noin neljä vierailua museoihin ja esityksiin kevään aikana muina ajankohtina.

Projektin kautta harjoitellaan taiteen toteuttamista kierto- ja yhteistalouden” ilmapiirissä. Pyrimme ekologisuuteen kaikessa toiminnassa, mikä tarkoittaa, että toiminnassa pyritään mahdollisimman vähäisiin materiaalisiin hankintoihin. Sen sijaan lainataan toisilta, verkostoidutaan ja harjoitellaan jo olemassa olevien resurssien hyödyntämistä.

Koronan takia tulemme työskentelemään pienryhmissä. Ryhmät kokoontuvat keskiviikkoisin 20.1.–12.5.2021.

  • Ryhmä 1: Tapulikaupungin nuorisotalolla keskiviikkoisin klo 11.15–13.15
  • Ryhmä 2:  Leikkipuisto Tapulissa keskiviikkoiltaisin klo 17.30–19.30.

Syksyn 2021 tarkempi aikataulu sovitaan lähempänä ajankohtaa. Aikataulu tulee rakentumaan sen mukaan, millaisia taidetekoja ryhmä päättää tehdä.

Voit hakea mukaan ja innostaa naapurinkin, jos olet yli 15- vuotias ja asut Tapanilan, Puistolan, Suutarilan, Siltamäen, Töyrynummen tai Tapulikaupungin alueella ja olet kiinnostunut taiteen ja tapahtumien tekemisestä tai tuottamisesta naapurustossasi tai omassa yhteisössäsi.

Projektiin haetaan mukaan täyttämällä Google Forms-kaavake 13.12.2020 mennessä:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScCDXn02D2RlXpLqeZgZb4OQ9k7q0omimQ-mkaoSK22Syz_0Q/viewform?usp=pp_url

Jos sinulla ei ole käytössäsi tietokonetta tai ilmoittautuminen Google Formsin kautta ei onnistu, ota suoraan yhteyttä Kati Raatikaiseen joko puhelimitse tai sähköpostitse.

Lisätietoja projektista antaa hanketaiteilija Kati Raatikainen:
koillinen@zodiak.fi
Puh. 050 576 8942

Projektin vetäjä haastattelee rennosti jokaisen mukaan valittavan 15.–16.12.2020 puhelimitse tai verkossa.

Koko ryhmän maksimikoko on noin 10. Pyrkimys on koota mahdollisimman moninainen ja toisiaan tukevien osallistujien ryhmä.

Toiminta on maksutonta.