Kulttuuritalo Stoassa, katsomassa tanssiesitystä 23.10.2021 klo 15-17 olleella henkilöllä on myöhemmin todettu koronavirustartunta.

Paikassa olleet henkilöt ovat mahdollisesti altistuneet koronavirustartunnalle ja heitä kehotetaan tarkkailemaan vointiaan tarkasti 14 päivän ajan 07.11.2021 asti.
Testiin tulee hakeutua välittömästi, mikäli lieviäkin oireita ilmenee ja jäädä kotiin odottamaan tulosta. Läheisiä kontakteja erityisesti iäkkäisiin ja riskiryhmiin kuuluviin suositellaan vältettäväksi, kunnes negatiivinen testitulos on saatu ja oireet ovat ohi.

Koronavirustartunnan oireita ovat esimerkiksi lämpöily, kuume, yskä, päänsärky, lihaskipu, kurkkukipu, nuha, hengenahdistus, haju- tai makuaistin menetys, pahoinvointi, ripuli ja poikkeava väsymys.

Aikuiset ja 15 vuotta täyttäneet nuoret voivat varata ajan koronavirustestiin tekemällä oirearvion osoitteessa www.omaolo.fi. Sivuilla voi varata ajan myös alle 15-vuotiaan huollettavan puolesta. Ajanvaraukseen voi tunnistautua esimerkiksi pankkitunnuksilla.

Helsinkiläiset ja helsinkiläisten alaikäisten huoltajat voivat varata ajan koronavirustestiin myös soittamalla koronavirusneuvontaan p. 09 310 10024 (päivittäin klo 8–18). Kun koronavirusneuvonta on kiinni ja koronavirustautiin viittaavat oireet ovat lieviä, odota seuraavaan päivään.

Muiden Uudenmaan kuntien asukkaat voivat tehdä itselleen oirearvion ja varata ajan verkossa osoitteessa https://koronabotti.hus.fi/. Muiden kuin Uudenmaan kuntien asukkaiden tulee olla yhteydessä oman kunnan terveydenhuoltoon testiin pääsemiseksi.

THL suosittaa kasvomaskin käyttöä 15 vuotta täyttäneille aina, kun lähikontakteja ei voida välttää.

Suosittelemme Koronavilkun käyttöä. Sen voi ladata puhelimeen osoitteesta www.koronavilkku.fi. Koronavilkku ei kerro asentamistaan edeltävistä altistustilanteista. Jos käytät Koronavilkkua ja saat hälytyksen, toimi sovelluksen antamien ohjeiden mukaan.