Huomio kaikki tanssin harrastajat! Zodiak käynnistää uuden Tanssikaverit-vapaaehtoistoiminnan. Ilmoittaudu mukaan 21.12. mennessä.

Zodiak käynnistää uuden Tanssikaverit-vapaaehtoistoiminnan. Ajatuksenamme on kouluttaa tanssin harrastajia ”tanssikavereiksi”, jotka vierailevat sekä hoivalaitoksissa että kotona asuvien vanhusten luona. Tanssikaverit-toiminta jalkautuu osaksi Suomen Punaisen Ristin ystävätoimintaa!

Tuletko mukaan vapaaehtoiseksi tanssikaveriksi? Ilmoittaudu 21.12. mennessä.

Monet ikäihmiset kärsivät yksinäisyyden tunteesta ja usein liikunta vähenee iän myötä. Tanssikaverit kohtaavat erikuntoisia ikäihmisiä ja auttavat ja rohkaisevat liikkumaan aktivoiden sekä mieltä että kehoa. Tanssikavereiden työkaluksi toteutamme parhaillaan koreografi Janina Rajakankaan johdolla video-opasta, joka sisältää erilaisia tanssi-, läsnäolo- sekä muistelemisharjoitteitta. Sitä voidaan käyttää mukana tapaamisissa tabletilla (tai etäyhteyden kautta, jos koronarajoitukset jatkuvat). 

Rajakankaan lisäksi koreografi Kira Riikonen ohjaa oppaaseen oman Minun paikkani -nimisen videosarjan, joka perustuu ikäihmisten muistoihin eri paikoista Helsingissä.

Lisätietoa Tanssikaverit-hankkeesta löytyy täältä.

Mitä minulta odotetaan?

Vapaaehtoiset tanssikaverit vierailevat palvelutaloissa tai kotona asuvien vanhusten luona ja tekevät yhdessä oppaan harjoituksia. Voit antaa aikaasi vapaaehtoistoimintaan sen verran kuin haluat. Voit sitoutua pidemmäksi aikaa tai osallistua toimintaan kertaluonteisesti. Tanssikaverin tärkein ominaisuus on kyky kuunnella ja olla läsnä. Tanssi- tai liikkumistausta on iso plussa.

Tanssikaverius edellyttää Tanssikaverit-koulutuksen sekä Suomen Punaisen Ristin ystävätoiminnan peruskurssin suorittamista.

Tanssikaverit-koulutus kestää 3 tuntia ja SPR:n ystävätoiminnan peruskurssi 3 tuntia. Tanssikaverit-koulutuksia järjestetään kolmena päivänä Kaapelitehtaalla 18.-20.1. Kouluttajina toimivat koreografi Janina Rajakangas sekä tanssijat Kauri Sorvari ja Tuure Kaukua. Koulutuksen ’harjoitteluna’ käydään vierailemassa eri palvelutaloissa Helsingissä viikolla 5, eli 31.1.-6.2. välillä (tarkat ajankohdat ilmoitetaan myöhemmin).

Koska Tanssikaverit-toiminta on vasta alussa, tarvitsemme myös apua oppaan käyttöönottamisen suunnittelussa. Toivomme (ei edellytys) että sinä voisit auttaa Janinaa, Kauria ja Tuurea kehittämään video-oppasta antamalla palautetta siitä. Sitä varten järjestämme kahden tunnin mittaiset työpajat 12.-13.1. ennen varsinaisen koulutuksen alkua. 

12.-13.1.    Video-oppaan kehitys (2t)

18.-20.1.    Tanssikaveri-koulutus (3t)

29.1.          SPR:n ystävätoiminnan peruskurssi (3t)

31.1.-6.2.   Vierailukokeilu palvelutalossa (väh. 1t)

 

Ilmoittaudu 21.12. mennessä! Ilmoittaudu tanssikaveriksi tämän linkin kautta.

Saat vahvistuksen koulutuksesi aikataulusta viimeistään 22.12. mennessä.

Jalkaudumme osaksi Suomen Punaisen Ristin (SPR) ystävätoimintaa. Se tarkoittaa, että toimimme samoilla periaatteilla kuin SPR. Odotamme, että suoritat SPR:n ystävätoiminnan meille räätälöidyn peruskurssin lauantaina 29.1. klo 12-15, luultavasti etänä. Tanssikaverina et kuitenkaan sido vapaaehtoiseksi SPR:n muuhun ystävätoimintaan.

Lisätietoa ja ilmoittautuminen SPR -koulutukseen 29.1.:
Ilmoittaudu SPR:n peruskurssille

 

Jos 29.1. ei sovi, lähetä sähköpostia osoitteeseen jeroen.sebrechts@zodiak.fi

Ota yhteyttä, mikäli sinulle nousee kysyttävää. Tyhmiä kysymyksiä ei ole olemassa!

Tervetuloa mukaan!!!

LISÄTIETOA: Jeroen Sebrechts, Tanssikaverit-hankkeen tuottaja

jeroen.sebrechts@zodiak.fi / 044 968 7567


Tanssikaverit-hanketta tukee Helsingin kaupunki.