Zodiak Stagella syksyllä 2022 kantaesityksensä saanut Akim Bakhtaouin katutanssiteos Humanculus lähtee koulukiertueelle osana Good Vibes East -hanketta. Teos vierailee seitsemässä Mellunkylän alueen koulussa kevään 2024 aikana.

Teoksen koreografi Akim Bakhtaoui ja tanssija Hozan Omar ovat sovittaneet Humanculuksesta nuorille suunnatun version. Kouluvierailujen aikana Good Vibes East tarjoaa nuorille tilaisuuden syventää katsomiskokemusta osallistumalla esitysten lisäksi työpajoihin.

Liiketyöpajat toteutetaan osana koulujen päiväopetusta ja niissä käydään läpi katutanssien peruselementtejä sekä erityisesti poppingin tekniikkaa. Tanssin ohella Bakhtaoui ja Omar opettavat katutanssien kulttuurisesta historiasta ja lajin yhteisöllisyydestä.

Esityksiin ja työpajoihin osallistuu oppilaita, joista nuorimmat ovat 5.-luokkalaisia ja vanhimmat lukioikäisiä. Koulukiertueen tavoitteena on edistää taidetanssin saavutettavuutta ja tunnettuutta kohtaamalla nuoret heille ominaisessa ympäristössä.

Kiertue toteutetaan 26.2.–12.4. Yhteistyökoulut ovat Helsingin yhteislyseo, Keinutien ala-aste, Kontulan ala-aste, Laakavuoren ala-aste, Mellunmäen ala-aste, Myllypuron peruskoulu sekä Vesalan peruskoulu.