Sonja Jokiniemen uusi teos Blab on hybriditeos, jossa maalaus, kuvanveisto ja koreografia sulautuvat yhteen. Se pyrkii pois kategorioiden ja tietäväisyyden maailmasta, kohti tuntematonta: kohti ihmisen ja esineen yhdistelmiä, erilaisten hahmojen ja muotojen laajentumisia, halujen tekoja.

Teos saa muotonsa muuntuvana, moniaistisena veistoksena, jonka olemus kartoittaa alitajuisen maaston. Teoksen mieli rakentuu kielellisen määrittelemättömyyden, aistien, halujen ja refleksien pohjalta. Blab tutkii möykkyisiä, takkuisia ajatusprosesseja joilla ei ole alkua eikä loppua.

Sonja Jokiniemi on esitystaiteilija ja koreografi, jonka poikkitaiteelliset teokset tutkivat esineiden ekologiaa, kielen ja ajattelun rakenteita sekä psykodiversiteettiä. Hän työskentelee esitysten, piirrosten ja yhteisöteosten parissa. Jokiniemi on valmistunut Amsterdamin DAS Theatre -koulusta vuonna 2013.

https://www.youtube.com/watch?v=p4Uol0ZjDYI

 

Kuva poistettu.

Ensi-ilta
BLAB

Konsepti, koreografia, ja visualisointi Sonja Jokiniemi
Esiintyjät Ivo Serra, Mira Kautto, Sara Gurevitsch
Valosuunnittelu Heikki Paasonen
Tekstiilit yhteistyössä Janina Silvennoisen kanssa
Tuottaja Riikka Thitz
Tuotanto Zodiak – Uuden tanssin keskus, Liikkeellä marraskuussa -festivaali, ITAK Itä-Suomen tanssin aluekeskus, Veem House for Performance
Residenssituki Arsenic Theatre, ITAK Itä-Suomen tanssin aluekeskus, ImPulsTanz - Vienna International Dance Festival, Pianofabriek Kunstenwerkplaats, STUK – House for Dance, Image & Sound, wpZimmer
Kuvat Simo Karisalo

Tukijat Taiteen edistämiskeskus, Jenny ja Antti Wihurin rahasto, Samuel Huberin Taidesäätiö

Esitykset ovat osa Liikkeellä marraskuussa -festivaalin ohjelmistoa.

Teosalustus 5.11. klo 14.15–14.45 Hima & Sali / Kaapelitehdas
Taiteilijatapaaminen 8.11. esityksen jälkeen.

Liput 25/18/15 €
Zodiakin sarjakortti ei käy esityksiin.

ZODIAK STAGE