“Teokseni rakentuu kahdesta osasta. Ensimmäisessä vaiheessa hakeudun kohtaamisiin ihmisten kanssa puistossa, rannalla, kadulla, metrossa, ravintolassa, missä ikinä kuljenkin. Kysyn vastaantulijalta: ‘Onko sinulla jokin lempiliike tai asento jonka voisit näyttää tai kertoa minulle? Onko sinulla jokin asento missä on hyvä olla? Tai kenties asento, ele josta et erityisemmin pidä. Saisinko ottaa kuvan? Jos kuva on liian henkilökohtainen, haluaisitko kertoa, sanallistaa lempiliikkeesi?’ Taltioin hetken kameralle ja kirjoitan kertomuksen ylös.

Toisessa vaiheessa, rakentaessani materiaalia Feature-teokseen, otan huomioon ihmisten antamat kuvat. Osa teoksen liikemateriaalista ja kokemuksista syntyy näiden annettujen kuvien ja kertomusten innoittamana. Tutkin ja havainnoin teoksessani lempiliikkeitä symbolisten, abstraktien ja realististen ajatusten ja kokemusten kautta. Kysyn myös itseltäni miksi ja miten jokin muoto, ajatus, ele kehossa tuntuu omimmalta ja luontevimmalta – ja päinvastoin, miksi vieraalta ja epämiellyttävältä.

Ajatteluni ohjaa kehoani – kehoni artikuloi ajatteluni näkyväksi. Vaikkakin muisto ilmestyy menneisyydestä, tartun siihen kiinni, havainnoin sitä ja elän sen uudestaan. Ymmärtäen sen tosiasian, että yritykseksi se jää. Jokainen hetki on uusi eikä se toistu koskaan samanlaisena. Havainnoidessani mieltäni tilassa ja tässä ajassa edellä mainittujen kysymysten kautta, voin päästä lähemmäksi uutta versoa, ajatuksen ja olemisen suuntaa, joka muistuttaa minua siitä että havainnoivalla liike-mieli-keholla on identiteetti ja rytmi.” (Joona Halonen)

Joona Halonen on valmistunut tanssijaksi Teatterikorkeakoulun tanssitaiteen laitokselta. Hän on työskennellyt freelancetanssijana mm. Helsingin Kaupunginteatterin, Nomadi-tuotannon ja Suomen Kansallisoopperan tuotannoissa. Zodiakissa hän on tanssinut mm. Kirsi Monnin, Jenni Kivelän ja Liisa Pentin teoksissa.

"Det handlar om en konkret upptäcktsresa i rörelsernas värld... Otroligt spänstiga Satu Rekola kryper omkring som ett djur, sträcker ut sig, kröker ryggen, utforskar kroppen och dess möjligheter. Man tappar ganska snabbt tidsbegreppet och bara stirrar på Rekola, som utför olika rörelser efter varandra.. Som helhet fungerar Feature verkligen som en annorlunda upplevelse i dansvärlden, en tur bortom slipade scenverk." (Tove Djupsjöbacka, Hufvudstadsbladet 18.9.2007)

Koreografia Joona Halonen
Tanssi Satu Rekola
Lavastus Salla Salin
Valosuunnittelu Heikki Paasonen
Äänisuunnittelu Johanna Storm