Kotimatkalla/Edöntie on Isnäsiin, pieneen kylään Itä-Uudellamaalla sijoittuva kävelyesitys. Esityksessä kuljetaan maisemassa, joka on kokenut pitkän historiansa aikana monia suuria alkuja, sortumisia ja uudelleen rakentamisia.Se kutsuu pohtimaan kodin monia merkityksiä.

Koreografi Jenni Koistisen ideoima ja ohjaama Kotimatkalla/Edöntie sijoittuu entisen sahan alueelle. Se on samalla retki jälkiteolliseen kylämaisemaan; palaan jaettua historiaamme.

Sahan toiminta loppui 90-luvun lamavuosina, mutta alue kantaa edelleen muistoa 1900-luvun alun teollisen yhteiskunnan ihanteista, saavutuksista ja ristiriitaisesta perinnöstä jälkipolville.

Kotimatkalla/Edöntie-teoksessa pohditaan kodin monia merkityksiä. Fyysisen kodin lisäksi asutamme ideologioita, aikakausia, yhteisöjä. Kotiin liittyy asettumista ja vakautta, mutta myös muutosta; rakentamista ja purkamista, luopumista ja uudistumista. Kotimatkalla/Edöntie-teoksessa kuljetaan erilaisten kotien läpi kohti tulevia koteja; niitä, joista emme vielä tiedä.

Esityksen aikana katsojat kulkevat yhteisen reitin oppaan johdolla pitkin Edöntietä, joka on saha-alueen läpi kulkeva kylänraitti. Esityksen näyttämöinä toimii kaksi yksityiskotia, kaksi ulkotilaa sekä höyrykonemuseo.

Ammattitanssijoiden kanssa teoksessa esiintyy eri-ikäisiä ei-ammattilaisia Isnäsistä, Loviisasta ja Helsingistä, sekä paikallisia muusikoita. 

Kotimatkalla/Edöntie on jatkoa Jenni Koistisen pitkään jatkuneelle työskentelylle erilaisia esitysympäristöjä ja ihmisiä osallistavan tanssitaiteen parissa. Esitys on osa Koistisen Kotimatkalla-teoskonseptia, jonka ensimmäinen versio on toteutettu lähiömaisemassa Kannelmäessä osana Minun nimeni on -taidehanketta vuonna 2015.

Esitykset 29. ja 30.8. ovat osa Kucku Kylä(ssä) -festivaalia. Esitykset 5. ja 6.9. ovat osa Loviisan Sibeliuspäivien oheisohjelmaa.

Vinkkejä katsojille

Esitys alkaa ja päättyy Kaarnarantaan (Edöntie 142, Isnäs). Esityksiin on bussikuljetus Helsingistä 29. ja 30.8, sekä Loviisasta 5. ja 6.9. Ilmoitamme aikataulut ja lähtöpaikat myöhemmin.

Esityksen alkupaikassa Kaarnarannassa on myynnissä keittoa ja kahvilatuotteita ennen ja jälkeen esityksen. Kaarnarannasta löytyy myös asiakas-wc.

Esitys koetaan kävellen, varauduthan siis säänmukaisin varustein. Sateen sattuessa toivomme katsojien käyttävän sadevaatteita sateensuojan sijaan.


Koreografia: Jenni Koistinen ja esiintyjät
Äänisuunnittelu: Esa Mattila
Esiintyjät: Beniamino Borghi, Amandine Doat, Kotimatkalla-teoskurssien osallistujat
Musiiki: Esa Mattila, Mikko Idlax, Antti Pesonen

Tuotanto: Jenni Koistinen, Zodiak, Loviisa Contemporary ry, Loviisan kaupunki

Tukijat: Koneen Säätiö, Taiteen edistämiskeskus, Wihurin rahasto, Svenska Kulturfonden, Uudenmaan rahasto, Loviisan kaupunki, Loviisan taidekeskuksen tukiyhdistys ry
Yhteistyökumppanit: Isnäsin kylätoimikunta, Osuuskunta Kaarnaranta, Isnäsin koulu-Isnäs Skola, Loviisan tanssiopisto, Labby Catering

KANTAESITYS