Kotimatkalla on poeettinen vaellus lähiömaisemassa. Se on sukellus kotien intiimeihin elettyihin tiloihin ja kaupunkimaiseman jaettuihin tila-avaruuksiin. Kotimatkalla kuljetaan etsimässä kotia, väliaikaisten ja pysyvien kotien kautta kohti lähiömaiseman takana häämöttävää horisonttia.

Koreografi Jenni Koistisen ohjaama esitys kysyy mitä koti tarkoittaa meille? Millaisissa paikoissa, asioissa, mielenmaisemissa me olemme kotonamme tai kodittomia? Missä tunnistamme kotoisuuden tai kodittomuuden tunteen? Haluammeko asua kiertolaisuutta vai pysyvyyttä, liikettä vai asettumista?

Kotimatkalla on Kannelmäkeen sijoittuva yhteisötanssiteos, jonka aikana katsojat kulkevat oppaan johdattamina yhteisen reitin lähiössä. Esitys muodostuu eri osista reitin varrella olevien ulkotilojen ja kotien toimiessa esityksen näyttämöinä.

Teos on osa Zodiakin yleisötyön 10-vuotisjuhlasyksyä sekä Kannelmäessä ja Pohjois-Haagassa vuodesta 2013 toiminutta Minun nimeni on -yhteisötanssiprojektia. Projektia rahoittaa Helsingin kulttuurikeskus.

https://www.youtube.com/watch?v=BdBXFhdS79w

 

Kuva poistettu.    Kuva poistettu.

Kantaesitys
KOTIMATKALLA

Koreografia Jenni Koistinen
Tanssijat Sari Palmgren, Jukka Tarvainen, Kotimatkalla-teoskurssilaiset
Äänisuunnittelu Juuso Hannukainen
Äänimateriaalin toteutus Juuso Hannukainen, Minun nimeni on -orkesteri
Valo- ja äänitekniikka Anna Pöllänen & Hannu Nummela
Tuotanto Zodiak – Uuden tanssin keskus, Kanneltalo
Kuvat Uupi Tirronen

Taiteilijatapaaminen 27.8. esityksen jälkeen

Kesto n. 2 h

Liput 13/9 €
www.lippupalvelu.fi
Lippuja voi ostaa Kanneltalon lipunmyynnistä arkisin ma–pe klo 12–13.30 ja 14–18 sekä tuntia ennen esityksiä. Lippuja voi varata arkisin ma–pe klo 12–18 puh. (09) 310 12000 (pvm).

Zodiakin sarjakortti ei käy esityksiin.

KANNELMÄKI

Esitys alkaa Kanneltalon edestä (Klaneettitie 5).