RITUAL on karhea, humoristinen ja ajatuksia herättävä matka. Sen alkulähteenä ovat toimineet koreografin oma suhde inuiittikulttuuriin, arktinen luonto ja urbaanit breakdance-battlet.

Tanskalainen koreografi Lene Boel yhdistää tässä duetossa inuiittien perinteisen taikuuden ja henkiset arvot kaupunkien hip hop ja breakdance-kulttuurien raakaan energiaan ja voimaan.

Inuiitit käyttivät rumputanssia lukuisien vuosien ajan oikeuden jakamiseen: kahden osapuolen välisiä kiistoja ratkaistiin laulaen ja tanssien. Urbaanin tanssiperinteeseen kuuluvat puolestaan breakdance-battlet, joissa negatiiviset ja väkivaltaiset aikeet muuntuvat persoonalliseksi ja räjähtäväksi taiteelliseksi ilmaisuksi.

RITUAL-duetossa tanssi, musiikki ja valo yhdistyvät esitykseksi, joka käsittelee ihmisyyden ja luonnon perusvoimia.

”Kaikella luonnossa ja jokaisella ihmisellä on sielu. Tämä uskomus kannustaa kunnioittamaan kaikkia eläviä olentoja. Nykyajan yhteiskunnassa on tärkeää, että me ihmiset koemme välillä, että emme hallitse kaikkea.” – Lene Boel

Teoksen vierailu toteutuu yhteistyössä Taideosuuskunta Apinatarhan kanssa. Esitys on osa NB Dance Loop -kiertueverkoston vuosien 2016–2017 kiertuetta.

https://www.youtube.com/watch?v=VGiyBSNoI9g

 

Kuva poistettu.              Kuva poistettu.

Vierailuesitys
RITUAL

Idea & koreografia Lene Boel
Tanssijat Hocine Khiar, Mehdi Belkabir
Musiikki Rex Casswell
Valosuunnittelu Jesper Kongshaug
Puvut Dorte Thorsen
Graafinen suunnittelu Malene Henssel
Tuotanto NEXT ZONE
Yhteistyössä Taideosuuskunta Apinatarha
Ensi-ilta Nationalmuseet (Kööpenhamina) 7.4.2010
Kuva Stuart McInture

Taiteilijatapaaminen esityksen jälkeen.

Liput 23/15€
Lippu.fi, Stoan lipunmyynti puh. (09) 310 12000

STOA, MUSIIKKISALI