Festivaalin päätöksenä ja avajaisteoksen GIRLS vastaparina nähdään Elina Pirisen koreografia kolmelle naistanssijalle. Laajalti kiitetty, estetiikassaan tinkimätön Personal Symphonic Moment ravisteli raikkaasti kotimaista tanssin kenttää kantaesityskaudellaan Zodiakissa syksyllä 2013.

Personal Symphonic Moment on näyttämöllinen ruumiinavaus Dmitri Šostakovitšin Leningrad-sinfoniana tunnetulle 7. sinfonialle. Pirisen käsittelyssä tämä valtaisa sävelteos synnyttää, ylläpitää ja tuhoaa erilaisia ruumiin- ja mielentiloja. Näyttämöllä nähdään niin primitiivisiä, älyllisiä kuin piilotajunnallisia hetkiä mm. särkymisestä, lohdusta, kauneudesta, idiotismista, erotiikasta, säälistä, banalisoinnista, vaarasta ja sentimentaalisuudesta.

"He tulkitsevat Leningrad-sinfoniaa kapinoimalla sen arkkitehtuurista muotoa vastaan, mutta samalla esityksessä on samankaltaista anarkiaa kuin itse sinfoniassa. Syvyys on vangitsevien esiintyjien pienissä hetkissä: hauraissa, rivoissa, ekstaattisissa."

- Maria Säkö, Helsingin Sanomat

Elina Pirinen (s.1981) on suomalaisen nykytanssin nouseva tähti, joka tunnetaan erityisesti musikaalisuudestaan sekä rohkeasta ja omaperäisestä tyylistään. Personal Symphonic Moment on nykysukupolven taiteilijan ekspressionistisin ja postfeministisin keinoin luoma vahva ajankuva sekä ajaton tulkinta ihmisen sisimmästä.

 

http://www.youtube.com/watch?v=nHMOBjgiq78&feature=c4-overview&list=UUqjW8t5Ojj3Vh98H2g8FYXQ

PERSONAL SYMPHONIC MOMENT (2013)

Konsepti, koreografia, tila Elina Pirinen
Tanssi Kati Korosuo, Katja Sallinen, Elina Pirinen
Valosuunnittelu Tomi Humalisto
Tekstit Heidi Väätänen
Musiikki Dmitri Šostakovitš, 7. sinfonia
Pukusuunnittelu Elina Pirinen, Kaisa Rissanen, Mila Moisio
Tuotanto Zodiak – Uuden tanssin keskus, Liikkeellä marraskuussa -festivaali, Elina Pirinen
Zodiak-residenssi yhteistyössä WorkspaceBrussels / Summer coaching residency, Koneen säätiö, Suomen Benelux-instituutti
Tukijat Samuel Huberin Taidesäätiö, Suomen Kulttuurirahasto, Koneen säätiö
Kuva Timo Wright

Kesto 75 min.

25/15 €

ZODIAK STAGE